egy csomag zöldség
2 l víz
1 húsleveskocka
só, bors, petrezselyemzöld
A zöldséget megtisztítjuk
A felkarikázott répát megpároljuk. Vízzel felöntjük és sóval, borssal, húsleveskockával ízesítjük, majd belerakjuk a többi zöldséget is
(a petrezselymet felkarikázva, a hagymát egészben, a karalábét csíkokban) hozzáadjuk.
Ha megfőtt, akkor 1 tojásból nokedlit szaggatunk bele.
A forró olajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a felszeletelt sárgarépát és fehérrépát,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy edényt töltsön fel 5 liter hideg vízzel. Mossa meg a csontot és forralja gyöngyözve. Tisztítsa meg a húst az inaktól, az esetleg rajta maradt bőrtől, de a zsírréteget hagy...
Elkészítési idő: 11 óra Nehézség: KözepesAz összekockázott hagymát kevés Rama-n megfonnyasztom, hozzáadom a burgonyát és a fokhagymát és kissé együtt párolom. Ehhez jön a kukorica, amivel szintén együtt párolom, s ha elfő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütni való méretű, vagyis kicsit kövérkésebb csirkéből készítsük. (Ez a méret tisztított állapotban 1,5 kg-nál kezdődik. A tyúk túl erős ízű, abból ragulevest ne készítsünk.) Az eg...
Elkészítési idő: 60 - 120 perc Nehézség: Könnyű