10 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)
10 dkg sárgarépa
1 kis fej karalábé
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 ek. szárított tárkony
fél citrom leve
olaj
só, frissen őrölt bors
A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt. Főzzük puhára a zöldségeket. Kevés forró levessel keverjük el a tejfölt, keverjük fokozatosan a levesbe. Frissen facsart citromlével, és ha szükséges, még tárkonnyal ízesítsük.
A húst felkockázzuk. Az előző este beáztatott babot, a húst, az egész vöröshagymát és a 3 fokhagymát a babérlevelekkel, borssal ízesített bő vízben feltesszük főni. Amikor a bab fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhttp://ketkes.com/bugaci-husgombocleves-nincs-is-hetvege-nelkule-csodalatos-finomsag/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű