10 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)
10 dkg sárgarépa
1 kis fej karalábé
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 ek. szárított tárkony
fél citrom leve
olaj
só, frissen őrölt bors
A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt. Főzzük puhára a zöldségeket. Kevés forró levessel keverjük el a tejfölt, keverjük fokozatosan a levesbe. Frissen facsart citromlével, és ha szükséges, még tárkonnyal ízesítsük.
A karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkifőztem három kemény tojást a húspástétomhoz, és addig összeaprítottam a leveszöldségeket a vadashoz, a húst kicsontoztam, és összeaprítottam a húspástétomhoz a tojásokat is ö...
Elkészítési idő: fél vasárnap Nehézség: KözepesElkészítés: 2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát. Megízesítjük a sóval, vegetával, pet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű