1 db csirkemell filé (kockára vágva)
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg gomba (vagy szárított vargánya )
babérlevél ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
2 dl tejföl
1 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj
1 tk piros paprika
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem a piros paprikát az apróra vágott csirkehúst, felöntöm másfél liter vízzel, sózom, borsozom. Ha a hús félig megpuhult, beleteszem a borsót. Ha készre főtt, tejszínnel és tejföllel dúsítom, és hozzáadom fél citrom levét.
A főzelékhez A brokkolit darabokra tépjük, a többi zöldséget felaprítjuk. Egy kevés vajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, brokkolit és a pe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágom és a felolvasztott zsírban, aranysárgára pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a metéltre vágott kelkáposztát, sóval, borssal, majorannával, fűszerkö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítom, megmosom, apróra vágom és megfonnyasztom az olajon (bográcsban vagy lábasban). Majd belerakom a megmosott, cikkekre vágott paradicsomot (melynek a héját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű