Hozzávalók:
50 dkg cukkini
2 d burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor snidling
5 dkg szeletelt mandula
Ízlés szerint só, bors
A cukkinit és a burgonyát hámozás után felkockázzuk és annyi vízben amennyi ellepi puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, majd rúdmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk.
Tulajdonképpen már készen is van a cukkinikrémlevesünk. Én kis müzlis tálkából szeretem enni. Tálalás során szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel és pirított szeletelt mandulával.
Miközben a zöldségalaplevet felforraljuk, a zöldségeket egy száraz és forró serpenyőben, szinte feketedésig sütjük, ami egy plusz ízt ad majd a levesnek. A vöröshagymát félbevágju...
Elkészítési idő:Az újhagymát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) a vaj és némi olívaolaj keverékén kissé megfuttatom, rádobom a burgonyát, majd felöntöm annyi ízesített vízzel, vagy levessel,...
Elkészítési idő: 1 óraÁztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal. Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma...
Elkészítési idő:1. Az aszalt szilvát langyos vízben többször átmossuk, utána feltesszük főni 1 liter vízben. 2. Hozzáadjuk a bort, cukrot, fahéjat és puhára főzzük. Összeturmixoljuk. 3. Tejszínt...
Elkészítési idő: 15 perc