Hozzávalók:
50 dkg cukkini
2 d burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor snidling
5 dkg szeletelt mandula
Ízlés szerint só, bors
A cukkinit és a burgonyát hámozás után felkockázzuk és annyi vízben amennyi ellepi puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, majd rúdmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turmixoljuk.
Tulajdonképpen már készen is van a cukkinikrémlevesünk. Én kis müzlis tálkából szeretem enni. Tálalás során szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel és pirított szeletelt mandulával.
Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd állandó kevergetés közben rásütjük a zöldségeket addig, amíg roppanósak lesznek és a répa kissé kiengedi a színét. Ekkor felengedjük vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a foghagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rászórjuk a kömény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágjuk apró kockára dinszteljük meg zsíron ,majd hozzáadjuk a zöldbabot ,karikára vágott répát,a paradicsomot és a paprikát is mait kockáztuk fel,majd az apóra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30-40 dkg nyers, füstölt sonkát(esetleg füstölt, főtt tarját) kb gyufásdoboz méretű, 1-2mm vékony szeletkékre darabolunk, kevés olajon megpirítjuk. Ha szép piros, meghintjük 3-4 ev...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű