- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata (passzírozott paradicsom)
- ½ fej zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek cukor/édesítő
- 700 ml víz
- só, bors
- 80 g betűtészta (opcionális, ki is hagyható)
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele bazsalikomot azt is tehettek bele, nálunk a párom nem kedveli, ezért nem kerül a levesbe).
◾️Hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 1 órát.
◾️Végül édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel és már el is készültünk vele.
Levesbetétként tehetünk bele betűtésztát vagy kínálhatjuk reszelt sajttal, mozzarellával is.
Olajon átsütjük a feldarabolt zöldségeket a hagymával együtt, felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, belefőzzük a levesbe a darab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldsé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször feldaraboljuk a konyhakész tyúkot. A fejét levágjuk és a nyakából kihúzzuk a légcsövét, majd a hátára fektetjük. Következő lépésben levágjuk a combokat. A melle és a combja...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes