- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata (passzírozott paradicsom)
- ½ fej zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek cukor/édesítő
- 700 ml víz
- só, bors
- 80 g betűtészta (opcionális, ki is hagyható)
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele bazsalikomot, azt is tehettek bele, nálunk a párom nem kedveli, ezért nem kerül a levesbe).
◾️Hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 1 órát.
◾️Végül édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel és már el is készültünk vele.
Levesbetétként tehetünk bele betűtésztát vagy kínálhatjuk reszelt sajttal, mozzarellával is.
1. A répát megtisztítjuk és felaprítjuk. Lábasba tesszük az átöblített lencsével és az alaplével együtt. A levest az őrölt korianderrel, valamint sóval és borssal fűszerezzük ízlés...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Könnyű1. 2 ek. olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, őrölt köményt és a kurkumát. Ezeket 2 percig kevergessük. 2. Rakjuk bele a lencsét, répát, zellert, babérlev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforraljuk a vizet. Felvágjuk, majd megsütjük a csirkét. Végül a sót, a krumplit, a borsot és a csirkét belerakjuk a felforralt vízbe. Várjuk, hogy főjjön egy kicsit és beleöntj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket lereszelni, olaj, só, bors, pici vízzel dinsztelni. Utána felengedni 1,5 - 2 l vízzel, attól függően mennyi levest szeretnénk főzni. Húsgombóc: A darált húst össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes