- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata (passzírozott paradicsom)
- ½ fej zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek cukor/édesítő
- 700 ml víz
- só, bors
- 80 g betűtészta (opcionális, ki is hagyható)
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele bazsalikomot, azt is tehettek bele, nálunk a párom nem kedveli, ezért nem kerül a levesbe).
◾️Hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 1 órát.
◾️Végül édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel és már el is készültünk vele.
Levesbetétként tehetünk bele betűtésztát vagy kínálhatjuk reszelt sajttal, mozzarellával is.
Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a levessel. Beleszórjuk a rizst és a mentát, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, a zöldborsót beledobjuk, és ha újra felforrt 7 percig főzzük, hozzáadva a sót és az egész újhagymákat. A főzési idő végeztével az újhagymákat kiemeljük, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra. Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát. 2. Tegyük rá a medvehagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymàt megpucolom kockára vágom ,olajom dinsztelem.A répát,fehérrépát,karalábét kockázom és a ledinsztelt hagymához adom a borsóval együtt és együtt dinsztelem,fűszerezem és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű