- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata (passzírozott paradicsom)
- ½ fej zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek cukor/édesítő
- 700 ml víz
- só, bors
- 80 g betűtészta (opcionális, ki is hagyható)
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele bazsalikomot, azt is tehettek bele, nálunk a párom nem kedveli, ezért nem kerül a levesbe).
◾️Hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 1 órát.
◾️Végül édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel és már el is készültünk vele.
Levesbetétként tehetünk bele betűtésztát vagy kínálhatjuk reszelt sajttal, mozzarellával is.
1. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsiradékon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, n...
Elkészítési idő: 40 perc- Az oloajon megüvegesítem a hagymát. - Rárakom az apróra vágott zöldségeket. (Ha a borsó konzerv, akkor azt nem.) 10 percig pirítom. - Meghintem a liszttel, és még 2-3 percet pi...
Elkészítési idő: 1,5 óraA felhevített olajon aranyszínűre sütjük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a köménymagot, kicsivel később meghintjük kevés liszttel, beletesszük a reszelt fokhagymát, és át...
Elkészítési idő: 15 perc