Családireceptkönyv.hu

Gulyás Leves


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg comb
2 fej vöröshagyma
3 ek disznózsír vagy olaj
2 ek pirospaprika (édes)

2 kávéskanál kömény (őrölt )
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
50 dkg burgonya
1 csomó leveszöldség (sárga- és fehérrépa, zeller zöld)

Elkészítés:


A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk.
Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, míg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat és a kicsumázott paprikákat és majdnem puhára főzzük a húst.

Mikor már majdnem kész, a leveshez adjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zeller zöldet és 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és további 10 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel és friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gulyáskrémet is lehet bele tenni!

Gulyás Leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lencse - Lencseleves - OK
Lencse - Lencseleves - OK

1. Az előkészített lencsét tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben a meghámozott vöröshagymákkal, sóval és babérlevéllel. 2. A lisztből és a tejfölből készíts habarást, amit zúzot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Jókai bableves
Jókai bableves

Előző nap megfőzzük a sertés csülköt, beáztatjuk a babot. A csülök főzőlevének tetejéről leszedett zsíron aranybarnára pirítjuk a karikára vágott zöldségeket, a fehér répát, sárg...

Elkészítési idő: 3-4
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Toszkán paradicsom leves
Toszkán paradicsom leves

A hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sárgarépa-krémleves
Sárgarépa-krémleves

A darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk