50 dkg comb
2 fej vöröshagyma
3 ek disznózsír vagy olaj
2 ek pirospaprika (édes)
só
2 kávéskanál kömény (őrölt )
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
50 dkg burgonya
1 csomó leveszöldség (sárga- és fehérrépa, zeller zöld)
A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk.
Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, míg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat és a kicsumázott paprikákat és majdnem puhára főzzük a húst.
Mikor már majdnem kész, a leveshez adjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zeller zöldet és 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és további 10 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel és friss fehér kenyérrel tálaljuk.
Gulyáskrémet is lehet bele tenni!
1. Az előkészített lencsét tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben a meghámozott vöröshagymákkal, sóval és babérlevéllel. 2. A lisztből és a tejfölből készíts habarást, amit zúzot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőző nap megfőzzük a sertés csülköt, beáztatjuk a babot. A csülök főzőlevének tetejéről leszedett zsíron aranybarnára pirítjuk a karikára vágott zöldségeket, a fehér répát, sárg...
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darabokra aprított sárgarépát és burgonyát megpároljuk a vaj és az olívaolaj keverékén. Meghintjük liszttel, felöntjük a leves felével, és mustárral, sóval, frissen őrölt borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű