1 doboz gomba (25 dkg)
3 sárgarépa
1 krumpli
1-2 db fehérrépa, karalábé (én ezt kihagytam, mert nem igazán szeretjük)
3 ek étolaj
2 ek. liszt
2 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
só, bors, petrezselyem
A vöröshagymát feldarabolom és az olajon megdinsztelem. A zöldségeket karikákra vágom és hozzáadom a hagymához. Ha kissé megpuhultak, felengedem 2-2,5 liter vízzel, sózom borsozom. Végül a tejfölt elkeverem a liszttel és egy merőkanál leveslével. Ezzel behabarom a levest és forrásig felfőzöm, majd leveszem tűzről és kész is van.
A fűszerezéshez nem írtam mennyiséget, de habarás után kóstoljuk meg és ha kell még sózni, borsozni, akkor még javíthatunk rajta. Lehet kakukkfüvet is belerakni, ill. bármilyen más zöldséget is adhatunk hozzá. Levesbetétet nem kíván, mert elég sűrű zöldségleves.
A zöldborsót kibontjuk a hüvelyéből Ha mirelit zöldborsót használunk, ezt az időt megspórolhatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üve...
Elkészítési idő: 50 percA megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágot...
Elkészítési idő: 50 percA gombóchoz a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük a levét, rádobjuk a vajat, majd jól áttörjük. Egy tálba beletesszük a lisztet, elke...
Elkészítési idő: