2 evőkanál étolaj
1 db vöröshagyma
200 g gomba - csiperke/sampion
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
1 evőkanál petrezselyemzöld
1.5 L víz
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Nyári gombaleves recept 2. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 3. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 4. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 5. fázisfotó
2
Olajon az aprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított gombaszárat és picit együtt pároljuk őket.
Nyári gombaleves recept 6. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 7. fázisfotó
3
Majd hozzáadjuk hozzáadjuk a zöldségeket, és a felaprított petrezselymet.
Nyári gombaleves recept 8. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 9. fázisfotó
4
Összekeverjük, rátesszük a lisztet, elkeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, borsot és felöntjük a vízzel.
Nyári gombaleves recept 10. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 11. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 12. fázisfotó
5
Végül beletesszük a gombát, és addig főzzük, míg a zöldségek puhák lesznek.
Nyári gombaleves recept 13. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 14. fázisfotó
6
Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk az elkészült, isteni finom nyári gombaleves mellé.
Nyári gombaleves recept 15. fázisfotó
Az olajból és a lisztből aranyszínű rántást készítek. Rászórom a köménymagot, picit pirítom. Leveszem a tűzről, megszórom paprikával, jól összekeverem. Visszateszem a tűzre, felön...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: KönnyűA karajcsontot 2-2,5 l hideg, sós vízben felteszünk főni. Fedjük le. Mérsékelt tűzön, épphogy csak gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül. Közben egy szűrőkanál segítségével mindig sze...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA húst (egy darabban) a hagymával (nem kell meghámozni) és a fűszerekkel 5 liter vízzel egy nagy lábasban feltesszük főni. Először felforraljuk, utána visszavesszük a hőfokot, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű