menu

Családireceptkönyv.hu

Nyári gomba leves


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál étolaj
1 db vöröshagyma
200 g gomba - csiperke/sampion
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
1 evőkanál petrezselyemzöld
1.5 L víz

Elkészítés:


A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Nyári gombaleves recept 2. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 3. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 4. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 5. fázisfotó
2
Olajon az aprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított gombaszárat és picit együtt pároljuk őket.
Nyári gombaleves recept 6. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 7. fázisfotó
3
Majd hozzáadjuk hozzáadjuk a zöldségeket, és a felaprított petrezselymet.
Nyári gombaleves recept 8. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 9. fázisfotó
4
Összekeverjük, rátesszük a lisztet, elkeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, borsot és felöntjük a vízzel.
Nyári gombaleves recept 10. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 11. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 12. fázisfotó
5
Végül beletesszük a gombát, és addig főzzük, míg a zöldségek puhák lesznek.
Nyári gombaleves recept 13. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 14. fázisfotó
6
Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk az elkészült, isteni finom nyári gombaleves mellé.
Nyári gombaleves recept 15. fázisfotó

Nyári gomba leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Borsóleves Boros V.
Borsóleves Boros V.

A borsót egy kevés zsiradékon megdinsztelem... megszórom lisztel, kevés piros paprikával...felengedem vízzel...nem sok kell először csak annyi, hogy a lisztet feloldja, ekkor tesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

A lisztből és olajból rántást készítünk. Ráöntjük a paradicsomot és vizet, ha szükséges, beletesszük a zellert és a hagymát. Sóval és cukorral ízesítjük és 15-20 percig főzzük. A v...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Sonkás zöldbableves
Sonkás zöldbableves

30-40 dkg nyers, füstölt sonkát(esetleg füstölt, főtt tarját) kb gyufásdoboz méretű, 1-2mm vékony szeletkékre darabolunk, kevés olajon megpirítjuk. Ha szép piros, meghintjük 3-4 ev...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal
Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

A zöldségeket megpucolom. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom,  a krumplit és a paradics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk