Családireceptkönyv.hu

Nyári gomba leves


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál étolaj
1 db vöröshagyma
200 g gomba - csiperke/sampion
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
1 evőkanál petrezselyemzöld
1.5 L víz

Elkészítés:


A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Nyári gombaleves recept 2. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 3. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 4. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 5. fázisfotó
2
Olajon az aprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított gombaszárat és picit együtt pároljuk őket.
Nyári gombaleves recept 6. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 7. fázisfotó
3
Majd hozzáadjuk hozzáadjuk a zöldségeket, és a felaprított petrezselymet.
Nyári gombaleves recept 8. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 9. fázisfotó
4
Összekeverjük, rátesszük a lisztet, elkeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, borsot és felöntjük a vízzel.
Nyári gombaleves recept 10. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 11. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 12. fázisfotó
5
Végül beletesszük a gombát, és addig főzzük, míg a zöldségek puhák lesznek.
Nyári gombaleves recept 13. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 14. fázisfotó
6
Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk az elkészült, isteni finom nyári gombaleves mellé.
Nyári gombaleves recept 15. fázisfotó

Nyári gomba leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felszeletelt kelkáposztát. Vegetával, borssal, sóval, köménnye...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FOKHAGYMAKRÉM LEVES
FOKHAGYMAKRÉM LEVES

Egy fej fokhagymát összetörsz vajon megpirítod, majd hozzáadsz egy evőkanál lisztet pirítod és felengeded 2-3 liter vízzel. 3-4 db leveskockát dobsz bele. Fehérborssal ízesíted. Ha...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bogi
Burgonyapüré leves karfiolfejekkel
Burgonyapüré leves karfiolfejekkel

A burgonyákat hámozzuk meg és főzzük puhára kb. 4 pohárnyi vízben (1,2 L). Bot mixerrel pürésítsük össze a főzővízzel, ízesítsük sóval és tetszőleges fűszerrel. (Jól illik bele az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
LENGYELES KARFIOL
LENGYELES KARFIOL

A vajon megpirítom a zsemlemorzsát. A karfiolt nagyobb rózsákra bontva sós vízben megfőzöm. A lecsöpögtetett karfiolt finoman megszórom morzsával, és egy kevés tejfölt kínálok mell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk