2 evőkanál étolaj
1 db vöröshagyma
200 g gomba - csiperke/sampion
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
1 evőkanál petrezselyemzöld
1.5 L víz
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Nyári gombaleves recept 2. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 3. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 4. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 5. fázisfotó
2
Olajon az aprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított gombaszárat és picit együtt pároljuk őket.
Nyári gombaleves recept 6. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 7. fázisfotó
3
Majd hozzáadjuk hozzáadjuk a zöldségeket, és a felaprított petrezselymet.
Nyári gombaleves recept 8. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 9. fázisfotó
4
Összekeverjük, rátesszük a lisztet, elkeverjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, borsot és felöntjük a vízzel.
Nyári gombaleves recept 10. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 11. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 12. fázisfotó
5
Végül beletesszük a gombát, és addig főzzük, míg a zöldségek puhák lesznek.
Nyári gombaleves recept 13. fázisfotó
Nyári gombaleves recept 14. fázisfotó
6
Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk az elkészült, isteni finom nyári gombaleves mellé.
Nyári gombaleves recept 15. fázisfotó
A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felszeletelt kelkáposztát. Vegetával, borssal, sóval, köménnye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy fej fokhagymát összetörsz vajon megpirítod, majd hozzáadsz egy evőkanál lisztet pirítod és felengeded 2-3 liter vízzel. 3-4 db leveskockát dobsz bele. Fehérborssal ízesíted. Ha...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA burgonyákat hámozzuk meg és főzzük puhára kb. 4 pohárnyi vízben (1,2 L). Bot mixerrel pürésítsük össze a főzővízzel, ízesítsük sóval és tetszőleges fűszerrel. (Jól illik bele az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon megpirítom a zsemlemorzsát. A karfiolt nagyobb rózsákra bontva sós vízben megfőzöm. A lecsöpögtetett karfiolt finoman megszórom morzsával, és egy kevés tejfölt kínálok mell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű