-1 kisebb darab zeller -1 teáskanál kókuszolaj -1 darab répa -2 szál újhagyma vagy egy kis hagyma-2 szál zellerszár vagy pici zeller kockázva-2 gerezd fokhagyma -5 darab kelbimbó
-1 evőkanál ételízesítő -20 g sűrű kókusztej-20 g cukormentes kókuszjoghurt-20 g kölesliszt, csicseriliszt, zabpehelyliszt
- só, bors, babérlevél, tárkony, ízlés szerint -1 darab citromkarika vagy pici citrom de el is hagyható-1 liter víz
Tisztítsuk meg a zöldségeket és daraboljuk apróra (a répát karikákra) őket. A répákat kapassuk meg a kókuszolajon (ez adja meg a szép színt), majd tegyük hozzá a többi zöldséget is. Öntsük fel vízzel és fűszerezzük sómentes ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel ízlés szerint. Amikor megpuhultak a zöldségek keverjük össze a kókuszjoghurtot, a kókusztejet, a köleslisztet és a tárkonyt, erre szedjünk egy kis levest és alaposan keverjük össze csomómentesre, majd borítsuk a levesbe. Keverjük el benne. Tegyük hozzá a citromkarikát és forraljuk össze pár perc alatt.
Elkészítjük a húsgombócokat, hogy legyen idejük pihenni, amíg a leves fő. A húsgombócok összes hozzávalóját egy nagy tálban összegyúrjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd enyhén nedv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockákra vágom. Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele) E...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézvilágos rántás+paradicsom+1 l víz+babérlevél+só+cukor-->felforralom a végén rizs bele :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat megtisztítom, felszeletelem és osztályozom. 2. A bogrács aljára teszem az apróra vágott hagymát, erre a halfejeket, farkakat, uszonyokat. 3. A tetejére jön a hal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű