ld lent
A megfőzött sonka lehullott széleit apróra vágjuk, és hagymával, karalábékockákkal átpirítjuk. Tehetünk bele medvehagymát is. Felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és megfőzzük. 1 pohár tejfölt kikeverünk 1 kanál zabpehelyliszttel, 1 mokkáskanál piros fűszerpaprikával, majd behabarjuk a levest. Tetejére vágott petrezselymet szórunk.
A hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakt...
Elkészítési idő: 1 óraMinden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazékba fektetjük a csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd...
Elkészítési idő:Zsíron megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt csülköt. Felkockázzuk a sárgarépát és a fehérrépát, rózsáira szedjük a karfiolfejet, felka...
Elkészítési idő: