1 kg burgonya
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa (vagy egy csomó zsenge leveszöldség)
Hirdetés
5 dkg szalonna
15 dkg kolbász (lehet persze több is)
2 szál virsli
kevés zsír
1 fej hagyma
1 kis doboz tejföl
só, pirospaprika, tárkony, borsikafű, babérlevél
friss zellerzöld
A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sárgarépa és a fehérrépa. Néhány percig így egyben pirítom őket, aztán a burgonyakockákat dobom bele. Átkavarom, és máris öntöm a vizet. Annyi folyadék kell, hogy teljesen ellepje a hozzávalókat.
Jöhetnek a fűszerek a só és a pirospaprika és a kolbászkarikák is. Lefedem és közepes lángon 20-25 percig főzöm. Ennyi idő alatt a megpirított zöldségek biztosan megpuhulnak. Most habarom be és néhány percig még forralom. Közben beledobom a virslikarikákat, ugyanis ez a néhány perc elég nekik a forró lében. Máris tálalhatom. Szórhatunk rá picire vágott zeller zöldet és adjunk hozzá még tejfölt bőségesen. Máris egy laktató és fenséges ízű burgonyalevessel kínálhatjuk családunkat. - VIA
Sűrűn, tejfölösen a legfinomabb.
A pirospaprika, a szalonna és a finom házikolbász az, amitől gyönyörű színe és jó íze lesz.
A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd szintén vágjuk fel apróra. A vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított és jól megmosott húst hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, habját leszedjük. A levest megsózzuk és az összes megtisztított zöldséget (a hagymát félbevágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kínai kel felső leveleit eltávolítom, majd apróra szeletelem és megmosom. A hagymákat és a krumplit megpucolom, apróra vágom. A kelt, a krumplit és a hagymákat egy lábosba teszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük. Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű