Családireceptkönyv.hu

Kolbászos leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 db közepes hagyma
diónyi zsír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
4 db tojás
4 kisebb metszés kolbász (kb. 8-10 cm-es darabkák)

frissen őrölt bors
ecet

A tálaláshoz:
tejföl
friss kenyér vagy pirítós

Elkészítés:


A hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. A tűzre visszatéve beletesszük a sót, a borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a kolbászokat. Forrás után lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük. Ezután ecettel ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat, ügyelve arra, hogy egészben maradjanak. Ezt követően még 6-7 percig főzzük a levest. Forrón tejföllel, friss fehér kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Currys csirkeszárnyleves
Currys csirkeszárnyleves

A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük. Ha a leves felforrt a h...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkíni krémleves, Limara
Cukkíni krémleves, Limara

A vöröshagymát apróra vágtam, majd a vajon puhára pároltam. Míg párolódott lereszeltem a cukkíniket és a sárgarépát. A megpuhult hagymához adtam, tovább pároltam. Hoztam a kertből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos burgonyakrémleves
Sajtos burgonyakrémleves

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jókai-bableves
Jókai-bableves

Az előkészített babot a csülökkel 2-2,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt. Lassan főzzük, amíg meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk