Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kolbászos leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 db közepes hagyma
diónyi zsír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
4 db tojás
4 kisebb metszés kolbász (kb. 8-10 cm-es darabkák)

frissen őrölt bors
ecet

A tálaláshoz:
tejföl
friss kenyér vagy pirítós

Elkészítés:


A hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. A tűzre visszatéve beletesszük a sót, a borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a kolbászokat. Forrás után lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük. Ezután ecettel ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat, ügyelve arra, hogy egészben maradjanak. Ezt követően még 6-7 percig főzzük a levest. Forrón tejföllel, friss fehér kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezet
Bakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezet

A sertéscombot nagyobb kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finom...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves
Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves

A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

A húst és hideg vízben elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és tetszőlegesre vágjuk. Ha már nincs több habja, beletesszük a zöldségeket, a fokhagymát, a...

Elkészítési idő: 3óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos gombócleves
Tárkonyos gombócleves

A húst sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel diónyi gombócoka...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk