A leveshez
26 dkg cékla (kicsire kockázva)
7 dkg burgonya (céklakocka méretűre kockázva)
6 dl víz
4 g római kömény
1 gerezd fokhagyma (zúzva)
0.25 db vöröshagyma (apróra kockázva)
15 ml vörösborecet
1 tk só
A tálaláshoz
150 g joghurt
A hagymát megdinszteljük.
Rászórjuk a római köményt és a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt kavargatjuk, amíg a római kömény illatozni kezd.
Hozzáadjuk a céklát és a krumplit, felöntötjük vízzel, és legalább 20 percig főzzük. (Amíg a cékla meg nem puhul.)
Botmixerrel szép simára pürésítjük.
Végül beleöntjük a borecetet, és megsózzuk.
Joghurttal tálaljuk.
A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, a farkából és az uszonyokból , valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjön. Bele...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk, és kb. 3-4 mm vastagra felszeleteljük. Ha van póréhagymánk, akkor vegyesen használjuk. Annál finomabb, minél többféle hagymából készül. Az újhagymát fe...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű