Fokhagyma
Paradicsom
A zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott kenyeret az olajon, kis lángon aranyszínűre pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A levessel fölöntjük, kissé megsózzuk. A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk (ehhez ha kell, le is forrázhatjuk), majd kis kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk. Lefödve kis lángon 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. A kenyér kissé megdagad, de nem esik szét. Végül a két tojásból hagyományos omlettet sütünk, kis kockákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk. Azonmód forrón tálaljuk.
1. Vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, folyamatos keverés közben, rádobjuk a két ek lisztet, majd felengedjük tejjel. 2. Amikor egyneművé válik, beledobjuk a leveskockát,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűvilágos rántás+paradicsom+1 l víz+babérlevél+só+cukor-->felforralom a végén rizs bele :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leveles sóskáról letépkedjük a szárat, megmossuk alaposan, majd az olajon megpároljuk-dinszteljük-kevés vízzel kb. 1 dl.-el.ez kb15-20 perc. A színe kissé fakóbbá válik, összee...
Elkészítési idő: 45 p. Nehézség: Könnyű