Fokhagyma
Paradicsom
A zúzott fokhagymát és a kis kockákra vágott kenyeret az olajon, kis lángon aranyszínűre pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. A levessel fölöntjük, kissé megsózzuk. A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk (ehhez ha kell, le is forrázhatjuk), majd kis kockákra vágjuk, és a leveshez adjuk. Lefödve kis lángon 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. A kenyér kissé megdagad, de nem esik szét. Végül a két tojásból hagyományos omlettet sütünk, kis kockákra vágjuk, majd a levesbe szórjuk. Azonmód forrón tálaljuk.
A póréhagymát (de lehet vöröshagyma is) egy kis olajon megfonnyasztjuk. A felkockázott tököt és két szem szintén kockára vágott krumplit rádobjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűSpenót majorannával hozzávalók / 4 adag 500 g spenót (zsenge levél) elkészítés A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A vöröshagymát és apróra kockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A burgonyát és a sárgarépát is m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű