40 dkg borjú apró hús,
1 hagyma,
15 dkg zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér)
5-5 dkg karalábé és zeller,
1 maréknyi zöldborsó,
10 dkg karfiol,
10 dkg barna csiperke,
só, bors, liszt, vaj,
2 dl tejszín,
petrezselyem,
a gombóchoz: 30 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, 1/2 cs. petrezselyem, só
Kevés vajon megpirítjuk a hagymát és az apróra vágott húst. Ha már félig megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk 1 kanál liszttel és felengedjük vízzel. Fűszerezzük.
Eközben elkészítjük a gombócokat. Ehhez a burgonyát puhára főzzük. Kihűtjük, majd elkeverjük 1 tojással, a szükséges mennyiségben adunk hozzá lisztet, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet. (a massza ne legyen túl kemény)
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a forró levesbe dobjuk. Amikor feljönnek a leves tetejére, akkor jó. Besűrítjük tejszínnel, ízesítjük sóval, citromlével és petrezselyemmel.
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.Majd hozzáadjuk a ha...
Elkészítési idő: 1 óraAz alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...
Elkészítési idő: 360 percA vöröshagymát apróra felszeleteljük és egy fazékban üvegesre sütjük, majd hozzá adjuk az összenyomott fokhagymát, ezt pár percig még pirítjuk. A zöldségeket megpucoljuk és felkock...
Elkészítési idő: