Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3-4 fej fokhagyma (kb. 30 gerezd)
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1,7 dl húsleves
1,5 dl tejszín
1 púpos evőkanál keményítő
3-4 ágacska friss kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított
1 db babérlevél

frissen őrölt bors

tálaláshoz:

pirított fűszeres kiflikarikák

Elkészítés:



A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, 2-3 darab kivételével. Megszórjuk kakukkfűvel, és 6-8 percig sütjük, amíg vékony kéreg kezd kialakulni rajtuk. Felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a fokhagymagerezdek meg nem főnek. Ekkor a félretett gerezdeket összezúzzuk, a leveshez adjuk, 2-3 percig főzzük, majd összeturmixoljuk. Végül a keményítőt kevés vízzel és a tejszínnel elkeverjük, a leveshez adjuk és közepes lángon sűrűsödésig főzzük. Melegen, szalonnapörccel, pirított fűszeres kiflikarikákkal tálaljuk.

Tipp: a levest tálalhatjuk pirítóssal, pirított kenyérkockával is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes hagymaleves !
Tejszínes hagymaleves !

Pici olajon megdinsztelem a felvágott hagymát, majd felöntöm alaplével (vagy víz+leveskocka). Sózom, borsozom, majd felforralom. Ha felforrt, botmixerrel összedolgozom (nem kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól

Olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Tárkonyos csibe ragu
Tárkonyos csibe ragu

A csibemellet 1,5 cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1 cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát fagyosan öntöm a többi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Klasszikus erőleves
Klasszikus erőleves

Először a marhahúst daráljuk le, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a tojásfehérjét. Alaposan dolgozzuk össze. Majd egy fazékba téve szórjuk rá a sót és a borsot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk