1 db csirkefarhát (darabolva), 3 db csirkenyak, 30 dkg csirkemell filé (kockára vágva), 40 dkg csirkemáj (szívvel), 3 kk tárkony, 10 dkg zöldborsó (1 bögre), 1 közepes db vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 5 db gyöngyhagyma, petrezselyem ízlés szerint, só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint, bors ízlés szerint, 4 közepes db sárgarépa, 3 közepes db fehérrépa, 1 g tejföl (pohár), 1 db citrom. Lehet, z.babot, gombát is belerakni.
A vöröshagymát felkockázzuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót (friss vagy fagyasztott).Mikor a zöldségek összepirultak, beletesszük a húsokat és a májat, és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
Beletesszük a gerezd fokhagymát, petrezselymet, gyöngyhagymát, és ízesítjük a fűszerekkel (kivéve a tárkony).Tartalékon főzzük.Mikor majdnem jó a levesünk, beletesszük a tárkonyt (sokat szoktam tenni, hogy kiadja az ízét, a végén szűrök le belőle, ha túl sok). Ezt összeforraljuk.Mikor jó a hús, akkor a pohár tejfölhöz kimerünk egy merőkanál levet, és csomóra keverjük, és ezzel habarjuk be a levest. Végén fél citrom levét belefacsarjuk. Egy utolsót forralunk, és tálaljuk a levest. Én csipetkével tálaltam.
Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadunk apróra darabolt vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, kiforraljuk, közben ízesítjük sóval, ételízesítővel,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűcsirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a csontokkal, egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a zeller- és burgonyadarabokat. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát és a zellert karikára vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a póréhagymát, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű