A töltelékhez
2 ek napraforgó olaj
2 g csirkemáj
4 db tojás
4 db zsemle
20 dkg gomba (finomra vágva)
1 kis fej vöröshagyma (lereszelve)
1 tk só
1 tk bors
1 tk majoranna
1 csokor petrezselyem (nagy)
A leveshez
2 ek olívaolaj
2 nagy db sárgarépa (kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma (kockára vágva)
4 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
2 kis db cukkini (zsenge, kockára vágva)
4 db paradicsom (kockára vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk.
A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően ledaráljuk. Végül az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk.
Egy nagy fazékban vizet rakunk fel főni. Frissentartó fóliára 3-4 mérőkanálnyi tölteléket rakunk, feltekerjük, két végét összecsavarjuk, aláhajtjuk. Egy alufóliadarabra rakjuk, amivel légmentesen lezárjuk. Megismételjük a többi töltelékkel. Forrásban lévő vízbe rakjuk, újraforrástól számított 30 percig, kis lángon főzzük.
Amíg a töltelék elkészül, megfőzzük a levest. Közepes lángon felhevítjük az olajat, a hagymát meg a répát 6-7 percig főzzük, néha megkeverve. Hozzáadjuk a fokhagymát, amivel 1 percig kevergetjük.
Beleöntjük a cukkinit, felöntjük 2-2,5 l vízzel vagy zöldség alaplével, felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 3 percig főzzük, végül hozzáadjuk a paradicsomot, amivel további 5 percig főzzük.
1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát is felaprózzuk, majd a vajon a gombával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot, a sót, meghintjük liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágom és kevés olajon megpirítom. Ráteszem az előkészített gombát, lepirítom, majd fűszerezem, felöntöm vízzel és megfőzöm. Amikor elkészült, tejfölös habarással...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű