Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltelékleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A töltelékhez

2 ek napraforgó olaj
2 g csirkemáj
4 db tojás
4 db zsemle
20 dkg gomba (finomra vágva)
1 kis fej vöröshagyma (lereszelve)
1 tk só
1 tk bors
1 tk majoranna
1 csokor petrezselyem (nagy)

A leveshez

2 ek olívaolaj
2 nagy db sárgarépa (kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma (kockára vágva)
4 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
2 kis db cukkini (zsenge, kockára vágva)
4 db paradicsom (kockára vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:




A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk.
A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően ledaráljuk. Végül az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk.
Egy nagy fazékban vizet rakunk fel főni. Frissentartó fóliára 3-4 mérőkanálnyi tölteléket rakunk, feltekerjük, két végét összecsavarjuk, aláhajtjuk. Egy alufóliadarabra rakjuk, amivel légmentesen lezárjuk. Megismételjük a többi töltelékkel. Forrásban lévő vízbe rakjuk, újraforrástól számított 30 percig, kis lángon főzzük.
Amíg a töltelék elkészül, megfőzzük a levest. Közepes lángon felhevítjük az olajat, a hagymát meg a répát 6-7 percig főzzük, néha megkeverve. Hozzáadjuk a fokhagymát, amivel 1 percig kevergetjük.
Beleöntjük a cukkinit, felöntjük 2-2,5 l vízzel vagy zöldség alaplével, felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 3 percig főzzük, végül hozzáadjuk a paradicsomot, amivel további 5 percig főzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Gulyásleves
Gulyásleves

A húst kockára vágjuk, az apróra vágott hagymát zsiradékban megpirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Ha a hús puhulni ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karfiol - Karfiol leves 2 - OK
Karfiol - Karfiol leves 2 - OK

1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára. 2. Egy evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gomba - Falusi gombaleves - OK
Gomba - Falusi gombaleves - OK

1. Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát. 2. Rátesszük a paradicsomot és a sárgarépát. amit kockára vágtam fel, s hagyjuk picit azt is pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar kínai kel krémleves
kínai kel krémleves

A kínai kel felső leveleit eltávolítom, majd apróra szeletelem és megmosom. A hagymákat és a krumplit megpucolom, apróra vágom. A kelt, a krumplit és a hagymákat egy lábosba teszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk