Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
160 ml főzőtejszín (15-20%-os)

fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:


Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!

A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.

Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.

Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.

A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.

A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Brokkoli krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Harira – hagyományos marokkói ünnepi leves
Harira – hagyományos marokkói ünnepi leves

A vajon üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zellert, az aprított petrezselymet, koriandert, a kurkumát, fahéjat, gyömbért. Rádobjuk a kockákra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombaleves
Gombaleves

Fél kiló gombát megtisztítunk, cikkekre vágunk. 2 sárgarépát megtisztítunk és felkockázzuk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk és 1 kanál olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Tökéletes hagymaleves
Tökéletes hagymaleves

Első lépésben a vajat kell megolvasztanunk a gáztűzhelyen, nem baj az se, ha picit több mint 5 dkg, az is megadja az ízét. Ha elolvadt a vajunk, mehet bele körülbelül 1 evőkanál...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
HAMIS GULYÁSLEVES
HAMIS GULYÁSLEVES

A hagymát apró kockára vágjuk, reszeljük és megdinszteljük. Tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Vízzel felöntjük és belerakjuk a végkonyra felkarikázott zöldséget, a paradic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk