Családireceptkönyv.hu

Bableves füstölthússal


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg füstölt hús ( bordaporc)
25 dkg szárazbab (én fagyasztottat használok)
zöldség, sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt

bors
3-4 babérlevél
2 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:


A füstölt húst megmosom, a babérlevéllel, a borssal és fél fej tisztított és zúzott fokhagymával, zöldségekkel, sárgarépával, petrezselyemzölddel felteszem főzni. Amikor félig puha már, beleteszem a babot. Őrölt borssal fűszerezem. Pirospaprikát rakok bele.
Ha már félig megfőtt a bab csinálok bele nokedlit.
Berántom lisztes rántással.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sültpaprika krémleves
Sültpaprika krémleves

A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palóc leves
Palóc leves

A húst kockára vágom. Pörkölt alapot készítek. Forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntéséve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES
TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk