Családireceptkönyv.hu

Bableves füstölthússal


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg füstölt hús ( bordaporc)
25 dkg szárazbab (én fagyasztottat használok)
zöldség, sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt

bors
3-4 babérlevél
2 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:


A füstölt húst megmosom, a babérlevéllel, a borssal és fél fej tisztított és zúzott fokhagymával, zöldségekkel, sárgarépával, petrezselyemzölddel felteszem főzni. Amikor félig puha már, beleteszem a babot. Őrölt borssal fűszerezem. Pirospaprikát rakok bele.
Ha már félig megfőtt a bab csinálok bele nokedlit.
Berántom lisztes rántással.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeleves
Csirkeleves

A csirkemellfilét megmosom, majd apró kockákra vágom. Egy mély fazékban felhevítem az olajat, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Megtisztítom a zöldségeket és felkockáz...

Elkészítési idő: 75
Nehézség: Könnyű
share
Karfiol leves
Karfiol leves

a zsiradékon meg párolom a zöldségeket , vagyis legalább kicsit át sütöm, én rama margarint használtam, ezután felöntöm kevés vízzel szórok rá fűszereket ízlés szerint, majd újra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Székely leves karaj gombóccal
Székely leves karaj gombóccal

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk