2-3 evőkanál olaj
20 dkg bacon
1 nagy vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1-2 csilipaprika
kb. 50 dkg főtt kukorica
1,5 l húsleves
5 dl főzőtejszín
só
1 evőkanál étkezési keményítő
A főtt kukoricáról levagdostam a szemeket, a bacont vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam.
A felhevített olajon megpirítottam a szalonnacsíkokat, majd a hagymakockák hozzáadásával tovább pirítottam.
Belekerült a petrezselyemzöld, a felkarikázott csili és a főtt kukorica is, majd felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel.
Kevéske sóval ízesítve készre főztem.
A keményítőt elkevertem pár kanálnyi vízzel, és besűrítettem vele a levest.
Néhány percig még főztem, majd tálaltam.
Világos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd beleszórjuk a fűszerköményt és folyotonos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Majd a tűzről levéve megsózzuk , megszórj...
Elkészítési idő: 35 percAz apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát, az aprított zsályát, pirítsuk ezt is 1 percig. Adjuk hozzá a babot, a hámozot...
Elkészítési idő:1. A húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. 2. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk....
Elkészítési idő: 180 percAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: 50 perc