Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csípős kukoricaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 evőkanál olaj
20 dkg bacon
1 nagy vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1-2 csilipaprika
kb. 50 dkg főtt kukorica
1,5 l húsleves
5 dl főzőtejszín

1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:


A főtt kukoricáról levagdostam a szemeket, a bacont vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam.
A felhevített olajon megpirítottam a szalonnacsíkokat, majd a hagymakockák hozzáadásával tovább pirítottam.
Belekerült a petrezselyemzöld, a felkarikázott csili és a főtt kukorica is, majd felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel.
Kevéske sóval ízesítve készre főztem.
A keményítőt elkevertem pár kanálnyi vízzel, és besűrítettem vele a levest.
Néhány percig még főztem, majd tálaltam.

Csípős kukoricaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Édesburgonya-krémleves
Édesburgonya-krémleves

Készítsük elő a zöldségeket. A hagymát hámozzuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, a szárzellert karikázzuk fel, a krumplit és az almát pucoljuk meg, vágjuk kockákra,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhahúsleves daragaluskával
Marhahúsleves daragaluskával

Az alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...

Elkészítési idő: 360 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újhagymás spárgaleves csirkehússal
Újhagymás spárgaleves csirkehússal

1. lépés Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát pucold meg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsahúsleves a la mami
Kacsahúsleves a la mami

A húst megmossuk, majd az edénybe rakjuk. Rátesszük a megpucolt zöldségeket. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük. Ha elkezd forrni, visszavesszük a gázt anny...

Elkészítési idő: 2,5 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk