1,5-2kg-os tyúk
3 szál sárgarépa
2 szál fehér répa /gyökér/
1 zeller gumó
zeller zöld
1 db kisebb karalábé
1/4 kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg karfiol
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma
só
ételízesítő
egész bors
gyömbér
szerecsendió virág
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk.
Elkészítés:
A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket a gomba, zöldborsó és a karfiol kivételével. Ezeket két-három merőkanál levesben külön főzzük meg. Kis lángon csak gyöngyözve forraljuk a levest. Ha a tyúk megpuhul zárjuk el a lángot és a levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva és a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet.
A hagymát felaprítjuk, a burgonyát, zellert és sárgarépát megtisztítjuk, és kockára, az alaposan megmosott póréhagymát karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát beled...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEbbe a sorrendbe összevágom és odateszem főzni. Mikor már majdnem megpuhult teszek bele rizst és ha kell adok hozzá egy kevés vizet majd készre főzöm. Ha apró galuskákat rakok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal és a paprikával. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű