menu

Családireceptkönyv.hu

Újházy tyúkhúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5-2kg-os tyúk
3 szál sárgarépa
2 szál fehér répa /gyökér/
1 zeller gumó
zeller zöld
1 db kisebb karalábé
1/4 kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg karfiol
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma

ételízesítő
egész bors
gyömbér
szerecsendió virág

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk.
Elkészítés:
A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket a gomba, zöldborsó és a karfiol kivételével. Ezeket két-három merőkanál levesben külön főzzük meg. Kis lángon csak gyöngyözve forraljuk a levest. Ha a tyúk megpuhul zárjuk el a lángot és a levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva és a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplileves baconös aszalt szilvával
Krumplileves baconös aszalt szilvával

A hagymát felaprítjuk, a burgonyát, zellert és sárgarépát megtisztítjuk, és kockára, az alaposan megmosott póréhagymát karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát beled...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Szerb tokán
Szerb tokán

Ebbe a sorrendbe összevágom és odateszem főzni. Mikor már majdnem megpuhult teszek bele rizst és ha kell adok hozzá egy kevés vizet majd készre főzöm. Ha apró galuskákat rakok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Zöldbableves sertéshússal
Zöldbableves sertéshússal

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal és a paprikával. Hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szárazbableves
Szárazbableves

1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk