fél kg csirkemell filé
2 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa
1 kis ökölnyi zeller
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
3 húsleveskocka (azt hiszem ennyi kell a másfél liter vízhez, de azért csekkold a leveskocka dobozán)
só, egészbors
1 csapott ek morzsolt tárkony
1 citrom
1 ek tejföl
2 ek főzőtejszín
cipó
A husit és a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Közben melegítsünk fel másfél liter vizet a húsleveskocákkal.
A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd dobjuk rá a húst és a zöldségeket is egyszerre. Nagylángon kevergessük át, amíg a hús teljesen kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel, azt is forgassuk át fakanállal, majd eresszük fel először egy kevés hideg vízzel.
Ezután mehet bele a meleg leves. Sózzuk (óvatosan, mert a kocka is sós), szórjunk bele néhány egész színes borsot és két nagy karika citromot, mehet bele 1 gerezd fokhagyma is.
Úgy húsz perc főzés után szórjunk bele egy csapott ek morzsolt tárkonyt. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, félig lefedve, amíg a hús is és a zöldségek is teljesen megpuhulnak.
Egy kevés levest kimerve, keverjük el 1 evőkanál tejföllel és 2 evőkanál tejszínnel, majd öntsük vissza a levesbe. Még egyszer melegítsük fel és fűszerezzük még, ha szükséges.
Ha nagyon extrásan akarod tálalni, akkor vegyél hozzá cipót (én a Lipóti pékségben szoktam), vágd le a kalapját, csinálj lyukat a levesnek, és egy pár percre tedd be a sütőbe, hogy piruljon.
Jah és a maradékból érdemes kidobni a citromot, mert ha túl sokáig ázik benne, akkor keserű lesz az íze.
A zeller leveleit lecsipkedjük, félretesszük. A répát, a zellergumót, a krumplit megpucoljuk, megmossuk. Egy kanál olajon az összeaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szele...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tömlős sajtokat hozzákeverjük. Felöntjük zöldség alaplével, és felforraljuk. Időközben beletesszük a préselt fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű