fél kg csirkemell filé
2 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa
1 kis ökölnyi zeller
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
3 húsleveskocka (azt hiszem ennyi kell a másfél liter vízhez, de azért csekkold a leveskocka dobozán)
só, egészbors
1 csapott ek morzsolt tárkony
1 citrom
1 ek tejföl
2 ek főzőtejszín
cipó
A husit és a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk. Közben melegítsünk fel másfél liter vizet a húsleveskocákkal.
A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd dobjuk rá a húst és a zöldségeket is egyszerre. Nagylángon kevergessük át, amíg a hús teljesen kifehéredik.
Ekkor szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel, azt is forgassuk át fakanállal, majd eresszük fel először egy kevés hideg vízzel.
Ezután mehet bele a meleg leves. Sózzuk (óvatosan, mert a kocka is sós), szórjunk bele néhány egész színes borsot és két nagy karika citromot, mehet bele 1 gerezd fokhagyma is.
Úgy húsz perc főzés után szórjunk bele egy csapott ek morzsolt tárkonyt. Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, félig lefedve, amíg a hús is és a zöldségek is teljesen megpuhulnak.
Egy kevés levest kimerve, keverjük el 1 evőkanál tejföllel és 2 evőkanál tejszínnel, majd öntsük vissza a levesbe. Még egyszer melegítsük fel és fűszerezzük még, ha szükséges.
Ha nagyon extrásan akarod tálalni, akkor vegyél hozzá cipót (én a Lipóti pékségben szoktam), vágd le a kalapját, csinálj lyukat a levesnek, és egy pár percre tedd be a sütőbe, hogy piruljon.
Jah és a maradékból érdemes kidobni a citromot, mert ha túl sokáig ázik benne, akkor keserű lesz az íze.
A tojásokat habosra keverjük egy csipet sóval. A grízt belekeverjük és egy ideig letakarva állni hagyjuk. Forró vízbe szaggatjuk és utána lassú tűznél főzzük készre.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst hideg vízben teszem fel főni. Ha fel forrt a tetejére feljövő habot folyamatosan leszedem. Ha már nem kell habozni, akkor teszem bele a zöldséget és a fűszereket, sót Lass...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Könnyűa hagymákat megfonnyasztjuk vajon, rá a brokkolit karfiolt kisebb darabokban, kicsit átkeverni, rá jön 9dl víz bele a leveskocka megkeverni sózni borsozni és fedő alatt 8 percig pá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű