Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos zöldségleves daragaluskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárgarépa
Fehérrépa
Zeller
Vaj

Petrezselyemzöld
Búzadara
Liszt
1 db tojás
Víz

Elkészítés:


A zöldségeket megpucolom kis kockákra vágom. Egy fazékban vajat olvasztok és beleszórom a zöldségeket. Egy kis víz hozzáadásával és ízlés szerinti sómennyiséggel roppanósra párolom a zöldségeket. Eközben elkészítem a daragaluska tésztáját. 2/3 mennyiségű búzadarához adok 1/3-nyi lisztet, tojást és sót, lehetőség szerint petrezselyemzöldet is és annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Ha puhán szeretjük a daragaluskát, akkor így hagyjuk állni egy fél órát. A zöldségeket felengedjük vízzel és felforraljuk. Sóval ízesítjük, ha nem lenne elég ízes. Forralás közben beleszaggatjuk egy evőkanállal a daragaluska tésztáját. Egy kevés tárkonnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük a levest. 2-3 percig lassú tűznél forraljuk és már kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges sertésraguleves
Zöldséges sertésraguleves

A zöldségek tisztítása után, hagymát egészben beletesszük egy nagyobb fazékba, majd a fokhagymagerezdeket és a tetszőlegesen földarabolt fehérrépát, sárgarépát, zellert, kalifornia...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás zellerkrémleves
Burgonyás zellerkrémleves

Feldaraboljuk a hagymát, majd kis olajon megpároljuk. Közben felkockázzuk a megtisztított zellert és a megpucolt burgonyát, hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk a liszttel, alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alíz
Sült paprikás paradicsomleves
Sült paprikás paradicsomleves

A paprikákat megmossuk és szárazra töröljük, majd a sütő grillfokozatán 200 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. Negyed óránként megforgatjuk őket, hogy minden oldaluk szépen megsüljön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Az apróra darabolt vöröshagymát sertészsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott kelkáposztát. Sózzuk, őrölt fekete borssal, majoránnával fűszerezzük, és felöntjük ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk