Sárgarépa
Fehérrépa
Zeller
Vaj
Só
Petrezselyemzöld
Búzadara
Liszt
1 db tojás
Víz
A zöldségeket megpucolom kis kockákra vágom. Egy fazékban vajat olvasztok és beleszórom a zöldségeket. Egy kis víz hozzáadásával és ízlés szerinti sómennyiséggel roppanósra párolom a zöldségeket. Eközben elkészítem a daragaluska tésztáját. 2/3 mennyiségű búzadarához adok 1/3-nyi lisztet, tojást és sót, lehetőség szerint petrezselyemzöldet is és annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Ha puhán szeretjük a daragaluskát, akkor így hagyjuk állni egy fél órát. A zöldségeket felengedjük vízzel és felforraljuk. Sóval ízesítjük, ha nem lenne elég ízes. Forralás közben beleszaggatjuk egy evőkanállal a daragaluska tésztáját. Egy kevés tárkonnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük a levest. 2-3 percig lassú tűznél forraljuk és már kész is.
A csirkemellet megmossuk, apróra (kb. fél centis darabokra) vágjuk, majd egy tálba rakjuk, és összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal. A répát, gombát, újhagymát, fokhagymát megp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon a felaprított hagymát megfuttatom, hozzáadom az egész gerezd fokhagymát. Amíg takarék lángon fő a hagyma, a gyorsan aprított zöldségeket folyamatosan hozzáadom. Ha min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernö...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű