Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos zöldségleves daragaluskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárgarépa
Fehérrépa
Zeller
Vaj

Petrezselyemzöld
Búzadara
Liszt
1 db tojás
Víz

Elkészítés:


A zöldségeket megpucolom kis kockákra vágom. Egy fazékban vajat olvasztok és beleszórom a zöldségeket. Egy kis víz hozzáadásával és ízlés szerinti sómennyiséggel roppanósra párolom a zöldségeket. Eközben elkészítem a daragaluska tésztáját. 2/3 mennyiségű búzadarához adok 1/3-nyi lisztet, tojást és sót, lehetőség szerint petrezselyemzöldet is és annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Ha puhán szeretjük a daragaluskát, akkor így hagyjuk állni egy fél órát. A zöldségeket felengedjük vízzel és felforraljuk. Sóval ízesítjük, ha nem lenne elég ízes. Forralás közben beleszaggatjuk egy evőkanállal a daragaluska tésztáját. Egy kevés tárkonnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük a levest. 2-3 percig lassú tűznél forraljuk és már kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bartha
Újházy-tyúkhúsleves
Újházy-tyúkhúsleves

Tegyük bele az egész csirkét egy fazékba, és engedjük fel háromnegyedéig vízzel. Forraljuk fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedjük le róla. A répákat, a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Magyaros burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves

1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A feldarabolt hagymákat vajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk liszttel és még egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Fűszerezzük (só, bors, reszelt szerecsendió – ha nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
CSÜLKÖS SÁRGABORSÓ LEVES -RECEPT A JAVÁBÓL
CSÜLKÖS SÁRGABORSÓ LEVES -RECEPT A JAVÁBÓL

Mindent beleteszünk a csülöklébe és megfőzzük. Mostmár kb. fél -háromnegyed óra alatt megfő. Amikor még egészben vannak benne a felesborsó szemek, akkor kivesszük belőle a fehér r...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk