Sárgarépa
Fehérrépa
Zeller
Vaj
Só
Petrezselyemzöld
Búzadara
Liszt
1 db tojás
Víz
A zöldségeket megpucolom kis kockákra vágom. Egy fazékban vajat olvasztok és beleszórom a zöldségeket. Egy kis víz hozzáadásával és ízlés szerinti sómennyiséggel roppanósra párolom a zöldségeket. Eközben elkészítem a daragaluska tésztáját. 2/3 mennyiségű búzadarához adok 1/3-nyi lisztet, tojást és sót, lehetőség szerint petrezselyemzöldet is és annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Ha puhán szeretjük a daragaluskát, akkor így hagyjuk állni egy fél órát. A zöldségeket felengedjük vízzel és felforraljuk. Sóval ízesítjük, ha nem lenne elég ízes. Forralás közben beleszaggatjuk egy evőkanállal a daragaluska tésztáját. Egy kevés tárkonnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük a levest. 2-3 percig lassú tűznél forraljuk és már kész is.
A marhaalkatrészeket - ez lehet lábszár, borda, fartő, vagy akár egy kis velős csont is, a lényeg az, hogy legyen húsos és csontosabb rész is közte - darabold pár nagyobb részre, m...
Elkészítési idő: 3 óra 30 percA zöldségeket megpucolom, olajon megdinsztelem,tetszés szerint fűszerezem és puhára főzöm . A májgombóc hozzávalóit összekeverem, vizes kézzel golyókat formálok, és a forrásban...
Elkészítési idő:Olajon megfuttatjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a babot. Kevergetjük, pirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel és őrölt paprikával /staubolás/. Összekeverjük, majd felöntjük vízz...
Elkészítési idő: 2 óra