borsó, zöldségek, kelbimbó, só
A borsót egy kevés zsiradékon megdinsztelem... megszórom lisztel, kevés piros paprikával...felengedem vízzel...nem sok kell először csak annyi, hogy a lisztet feloldja, ekkor teszem hozzá a zöldségeket, sárgarépa, karalábé, zeller, petrezselyem, ezeket kockára vágva teszem hozzá, sóztam tettem hozzá 2 saját leves kockát... megint víz hozzá... hagyom hogy félig megfőjenek a zöldek, akkor teszem hozzá a kockára vágott krumplit, meg a kelbimbót... kóstolom utána ízesítem... és mikor a krumpli is megfőtt szaggattam bele nokedlit...
Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját apró kockára vágom, zsiradékon fehéredésig sütöm, majd fedő alatt párolom, kb félpuhára, ekkor hozzáadom a zöldséget répát, és az összevágott friss zöldbabot mellyel együt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Kb. 7-8 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlajat nem túl forróra melegít Rá a köménymag, 1 perc pirítás Rá a liszt, kevergetve zsemle színűre pirít Rá a paprika, 1-1,5 l vízzel felönt, bele fűszerek, só 10-15 perc főz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű