Családireceptkönyv.hu

Csicsóka krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg csicsóka
1 fej vöröshagyma
2 szál halványító zeller
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kis csokor petrezselyem

fehér bors
olíva olaj

Levesbetét
pirított dióbél
kék sajt

Elkészítés:


Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagyma üveges, akkor tegyük bele a felvágott zellert és a csicsókát. Együtt pirítsuk tovább, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, ízesítsük fehér borssal, és fedő alatt főzzük puhára. Amikor elkészült, botmixerrel pépesítsük, folyamatos kevergetés mellet öntsük bele a kukoricaliszttel elkevert tejszínt. Egyet kell forralni rajta, és már kész is. Felaprított friss petrezselyemmel, pirított dióbéllel és kockára vágott krémsajttal tálaljuk.

Csicsóka krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hal - Dunakömlődi halászlé - OK
Hal - Dunakömlődi halászlé - OK

1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát, kiveszem a kopoltyút, majd besózom és a sóban egy órán át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves

◾️A babok végeit levágjuk, majd feldaraboljuk és megmossuk őket. ◾️Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi és főzni kezdjük. ◾️Közben hozzáadjuk a babérlevelet és a sót is. ◾️Az...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A fokhagymát megpucolom, sajtreszelőn lereszelem, az olívaolajon egy percet párolom, majd megszórom a liszttel és további 2-3 percet pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom borsozom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Korhelyleves macskajajra Marcsitól
Korhelyleves macskajajra Marcsitól

Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára sütjük. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük kevés vízzel, kiforraljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a babérl...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk