Családireceptkönyv.hu

Csicsóka krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg csicsóka
1 fej vöröshagyma
2 szál halványító zeller
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kis csokor petrezselyem

fehér bors
olíva olaj

Levesbetét
pirított dióbél
kék sajt

Elkészítés:


Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagyma üveges, akkor tegyük bele a felvágott zellert és a csicsókát. Együtt pirítsuk tovább, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, ízesítsük fehér borssal, és fedő alatt főzzük puhára. Amikor elkészült, botmixerrel pépesítsük, folyamatos kevergetés mellet öntsük bele a kukoricaliszttel elkevert tejszínt. Egyet kell forralni rajta, és már kész is. Felaprított friss petrezselyemmel, pirított dióbéllel és kockára vágott krémsajttal tálaljuk.

Csicsóka krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BURGONYAKRÉM LEVES
BURGONYAKRÉM LEVES

A burgonyát meghámozom, megmosom, kockára vágom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, felöntöm 6 dl vízzel és ízesítem a fűszerekkel. Ha a burgonya megfőtt, behabarom a joghurttal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös, karalábé leves
Tejfölös, karalábé leves

A zöldségeket apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele húsleves kockát, mikor puha a zöldség, nokedlit szaggatunk bele, végül eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KARALÁBÉLEVES
KARALÁBÉLEVES

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk Az olajat felmelegítjük egy fazékban,beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk Bele tesszük a zöldségeket, sot,borsot, levesk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk