50 dkg sertéscsont
1 db vöröshagyma
fokhagyma
só, egész bors, egész köménymag
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb karalábé
1 db kisebb zeller
víz
májgombóc:
15 dkg csirkemáj
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
1 csomó petrezselyemzöld
só, bors, majoranna
A húsos csontot feltesszük hideg vízben, amint felforrt leöntjük az első vizet és újból feltesszük főni. Beletesszük a hagymát, fokhagymát és a fűszereket és lassan, gyöngyöző forrással főzzük.
Egy óra múlva beletesszük a megtisztított zöldségeket, nagyobb darabokra vágva. Szükség esetén még sózunk, de ügyeljünk arra, hogy a májgombóc belefőzésével is fog még ízt kapni a leves. Amikor a leves megfőtt leszűrjük.
A májat megmossuk, a hártyát eltávolítjuk, majd apró kockára vágjuk és ezt is a zsemléhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával, hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk és gombóccá formáljuk. Belefőzzük a májgombócot is a levesbe
A húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját. A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon. Ha a hagyma...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a leveszöldségeket, és a burgonyát. Vágjuk kis kockákra, majd a zöldségeket (a krumpli kivételével) alacsony-közepes lángon, időnként kevergetve, 1 teáskanálnyi Deli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel a vizet forrni. Ha már forr, adjuk hozzá a rizstésztát és főzzük puhára. Amíg a tészta fő, hígítsuk fel a miso pasztát ½ csészényi meleg vízben. Adjuk hozzá a wakame p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű