Családireceptkönyv.hu

medvehagyma krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor medvehagyma
1 kisebb fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 dl főzőtejszín
1 leveskocka
1 kisebb krumpli
1 teáskanál étkezési keményítő /liszt/
só, bors
1-1 1/2 liter víz

Elkészítés:


A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek.
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáadom a hámozott, megmosott, apró kockára vágott krumplit és a leveskockát majd fél liter víz hozzáadásával főzni kezdem. Amikor a krumpli már puha, hozzáadom a felaprított medvehagymát, egyet forralok rajta, majd bot mixerrel pépesítem. Felöntöm egy liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított fokhagymát és összeforralom. A tejszínt elkeverem a keményítővel /liszttel/ és a levest behabarom.
Tálalásnál a félretett, aprított medvehagymából teszek a leves tetejére, majd teszek bele kifli karikát és reszelt sajttal megszórom!
A levesbetétként használhatunk leves gyöngyöt, esetleg kenyérkockát is.

medvehagyma krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sóskakrémleves
Sóskakrémleves

Az újhagymát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) a vaj és némi olívaolaj keverékén kissé megfuttatom, rádobom a burgonyát, majd felöntöm annyi ízesített vízzel, vagy levessel,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombaleves
Gombaleves

A gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük. Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségleves
Zöldségleves

Lassú tűzön párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. A répákat és a zellert hámozd meg, majd szeleteld fel. Add a megpárolt hagymához, és lassú tűzön pirítsd meg enyhén őket a b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Lencsegulyás 2
Lencsegulyás 2

A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk