1 csokor medvehagyma
1 kisebb fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 dl főzőtejszín
1 leveskocka
1 kisebb krumpli
1 teáskanál étkezési keményítő /liszt/
só, bors
1-1 1/2 liter víz
A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek.
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáadom a hámozott, megmosott, apró kockára vágott krumplit és a leveskockát majd fél liter víz hozzáadásával főzni kezdem. Amikor a krumpli már puha, hozzáadom a felaprított medvehagymát, egyet forralok rajta, majd bot mixerrel pépesítem. Felöntöm egy liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított fokhagymát és összeforralom. A tejszínt elkeverem a keményítővel /liszttel/ és a levest behabarom.
Tálalásnál a félretett, aprított medvehagymából teszek a leves tetejére, majd teszek bele kifli karikát és reszelt sajttal megszórom!
A levesbetétként használhatunk leves gyöngyöt, esetleg kenyérkockát is.
A forró olajon, 2 evőkanál lisztet aranysárgára pirítok, állandó keverés mellett. Tűzről lehúzva belekeverjük az apróra vágott hagymát, és a paprikakrémet és azonnal ráöntök 2 dl...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepeselkészítés A hagymát apróra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű