1/2 kg burgonya,
petrezselyem zöldje,
2 db zöld-paprika,
2 db paradicsom,
1-2 édes káposztalevél,
1fej vöröshagyma,
zeller,
1 gerezd fokhagyma,
só, vegeta,
1/2 kg finomliszt,
1 tojás
kb 1dl paradicsomlé
Elkészítés:
2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát.
Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük, majd beleforraljuk a paradicsomlét.
Ha a felforrt, belefőzzük az elkészített gombócokat.
Gombóc:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen, majd lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt)
Ha a leves kész, belefőzzük.
A levesből megmaradt, főtt gombócokat feldarabolva, hagymás zsírban ropogósra sütve igazi finomságot kapunk.
A húst és a csontot, 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tűzön épp csak forrjon. A habot a tetejéről szűrővel leszedegetem. Mikor már nem habzik, beállítom úgy a tüzet, hogy...
Elkészítési idő:Forró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a zeller- és burgonyadarabokat. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő:A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük a zöldbabot, majd felöntjük 1 l vízzel, és beledobjuk a két leveskockát....
Elkészítési idő: 30 percSütőtök krémleves,Elkészítése: a tököt megtisztítjuk, daraboljuk, a fenti képeken is látható módon mézet csorgatunk rá (inkább vegyes virágméz legyen, mert az akácméz főzésre nem...
Elkészítési idő: