menu

Családireceptkönyv.hu

Gölödin leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg burgonya,
petrezselyem zöldje,
2 db zöld-paprika,
2 db paradicsom,
1-2 édes káposztalevél,
1fej vöröshagyma,
zeller,
1 gerezd fokhagyma,
só, vegeta,
1/2 kg finomliszt,
1 tojás
kb 1dl paradicsomlé

Elkészítés:


Elkészítés:
2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát.
Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük, majd beleforraljuk a paradicsomlét.
Ha a felforrt, belefőzzük az elkészített gombócokat.

Gombóc:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen, majd lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt)
Ha a leves kész, belefőzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A levesből megmaradt, főtt gombócokat feldarabolva, hagymás zsírban ropogósra sütve igazi finomságot kapunk.

Gölödin leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Sárgarépa krémleves (Crème Crécy)
Sárgarépa krémleves (Crème Crécy)

Csontokból vegyes zöldséggel, fűszerrel levest főzünk. 50 dkg szép piros sárga¬répát, 10 dkg vöröshagymát szeletekre vágunk. A hagymát kevés vajban meg- fonnyasztjuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Azték gulyás
Azték gulyás

A marhahúst hosszúkás csíkokra, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst és együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Görög citromos csirkeleves
Görög citromos csirkeleves

A csirkét egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és elkezdjük főzni. Amikor felforr a víz, a tetejét lehabozzuk majd sózzuk. Gyenge tűzön addig főzzük, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borscs Myazs konyhájából
Borscs Myazs konyhájából

Felrakjuk a húsokat köménymagos babérleveles, ételízesítős, borsos vízben, majdnem mintha húslevest raknánk fel. Közben felrakjuk a céklákat köménymagos citromos lében főni, ha má...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk