Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Marhahúsleves velős csonttal


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg csontozott marhahús (lábszár)
4-5 db velős csont
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 kisebb kelkáposzta (ökölnyi), vagy nagyobb fejnek a fele
2 burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
levesbetét (ízlés szerinti)

Elkészítés:


A húst megmossuk, 3-4 nagyobb darabra osztjuk és egy edénybe tesszük. A velős csontokat is megmossuk, a két végüket sóba mártjuk és 10 percen át állni hagyjuk, majd a hús mellé tesszük. Azért kell sóba mártani, hogy a velő ne csöpögjön ki belőle főzés közben. Felöntjük hideg vízzel, mellétesszük a megmosott, de nem megtisztított hagymát és a fokhagymagerezdeket. Lassú tűzön addig főzzük felforraljuk, majd leszedjük a habját. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát hosszában kettőbe, négybe vágjuk a méretétől függően és a leveshez adjuk. Fűszerezzük, lassú tűzön készre főzzük. A húst és a zöldségeket egy tálba tesszük. A velős csontot tálcára rakjuk, fantasztikus velős pirítóst készíthetünk belőle. A levest leszűrjük, a levesbetétet kifőzzük és már fogyaszthatjuk is.

Marhahúsleves velős csonttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
ZÖLDSÉGES FŰSZERES KARFIOL LEVES GALUSKÁVAL
ZÖLDSÉGES FŰSZERES KARFIOL LEVES GALUSKÁVAL

A KARFIOLT RÓZSÁIRA SZEDJÜK,,,,A ZÖLDSÉGEKET MEGPUCOLJUK ÉS HOSSZÁBA.VÁGJUK... 3 LITER VÍZBE FELTESSZÜK FŐNI A FŰSZEREKET BELETÉVE...SÓZÁS ÍZLÉS SZERINT MIKOR MEGFŐTT BERÁNTJUK É...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás csirkeaprólék leves
Almás csirkeaprólék leves

A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös bableves füstölt hússal
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Tejfölös bableves füstölt hússal

Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Burgonyakrémleves tejszínnel
Burgonyakrémleves tejszínnel

A krumplit megfőzzük, majd egy edénybe rakjuk. A levét, amiben főtt, ne öntsük ki! Rakjuk bele egy edénybe a krumplit és a lét. Ízesítsük ízlés szerint sóval, majorannával, ore...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk