menu

Családireceptkönyv.hu

Marhahúsleves velős csonttal


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg csontozott marhahús (lábszár)
4-5 db velős csont
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 kisebb kelkáposzta (ökölnyi), vagy nagyobb fejnek a fele
2 burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
levesbetét (ízlés szerinti)

Elkészítés:


A húst megmossuk, 3-4 nagyobb darabra osztjuk és egy edénybe tesszük. A velős csontokat is megmossuk, a két végüket sóba mártjuk és 10 percen át állni hagyjuk, majd a hús mellé tesszük. Azért kell sóba mártani, hogy a velő ne csöpögjön ki belőle főzés közben. Felöntjük hideg vízzel, mellétesszük a megmosott, de nem megtisztított hagymát és a fokhagymagerezdeket. Lassú tűzön addig főzzük felforraljuk, majd leszedjük a habját. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát hosszában kettőbe, négybe vágjuk a méretétől függően és a leveshez adjuk. Fűszerezzük, lassú tűzön készre főzzük. A húst és a zöldségeket egy tálba tesszük. A velős csontot tálcára rakjuk, fantasztikus velős pirítóst készíthetünk belőle. A levest leszűrjük, a levesbetétet kifőzzük és már fogyaszthatjuk is.

Marhahúsleves velős csonttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pacalleves egyszerűen
Pacalleves egyszerűen

--Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. -- Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagy lyukú reszelőn. vagy karikára vágom...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Debreceni leves savanyú káposztával
Debreceni leves savanyú káposztával

1. A káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Frankfurti leves 3
Frankfurti leves 3

Káposzta torzsáját kivesszük, leveleit laskára vágjuk. Burgonyát és a húsos szalonnát felkockázzuk. Virsliket felkarikázzuk. Kevés olajon átpirítjuk a virslikarikákat, kiszedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Azték gulyás
Azték gulyás

A marhahúst hosszúkás csíkokra, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst és együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk