60 dkg csontozott marhahús (lábszár)
4-5 db velős csont
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 kisebb kelkáposzta (ökölnyi), vagy nagyobb fejnek a fele
2 burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
levesbetét (ízlés szerinti)
A húst megmossuk, 3-4 nagyobb darabra osztjuk és egy edénybe tesszük. A velős csontokat is megmossuk, a két végüket sóba mártjuk és 10 percen át állni hagyjuk, majd a hús mellé tesszük. Azért kell sóba mártani, hogy a velő ne csöpögjön ki belőle főzés közben. Felöntjük hideg vízzel, mellétesszük a megmosott, de nem megtisztított hagymát és a fokhagymagerezdeket. Lassú tűzön addig főzzük felforraljuk, majd leszedjük a habját. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát hosszában kettőbe, négybe vágjuk a méretétől függően és a leveshez adjuk. Fűszerezzük, lassú tűzön készre főzzük. A húst és a zöldségeket egy tálba tesszük. A velős csontot tálcára rakjuk, fantasztikus velős pirítóst készíthetünk belőle. A levest leszűrjük, a levesbetétet kifőzzük és már fogyaszthatjuk is.
A zöldborsót megpároltam, kb 5 perc kell hozzá, majd azonnal jeges vízbe tettem. Utána kevés vajon lepirítottam, majd felöntöttem zöldség alaplével. Belereszeltem egy gerezd fokha...
Elkészítési idő: 0,5 óraA zöldségeket, amit nagyon szeretünk (ebben van; sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, zöldbab, karfiol, zöldborsó, csemege kukorica, aprított pritamin paprika) megtisztítom, apróra vagd...
Elkészítési idő:1. A húslevest felforralom, 2. A szárított gombát beáztatom annyi meleg vízbe, hogy ellepje, 15 percig hagyom, hogy magába szívja a nedvességet. 3. A bambuszt kis gyufaszálakra v...
Elkészítési idő: