gomba
• 0,5 kg gombát mosni, hámozni, szeletelni,
• kis fej vöröshagymát apróra, zsiradékon üvegesre párolni, gombát rá, só, bors, párolni, zsírjára sütni,
• 2 ek liszttel megszórni, pirítani,
• pirospaprika, kockás lével felönteni,
• tésztát bele, egyet rottyan, + tejföl hozzá.
Elkészítés 1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, megsózom, és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható legyen. A zöldségeket felkarikázom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot, borsot, és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.Ad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű