1 tyúk belsőségek nélkül
1 csomag leves zöldség
3 liter marha alaplé
400 g tejszín
135 g vaj
60 g simaliszt
2 sárgája
1 evőkanál száraz fehér bor
A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. Feltesszük főni a tyúkot a zöldségekkel 1 liternyi marha alaplével. Másfél órát főzzük, majd kicsontozzuk a tyúkot. A melle húsát vékony szeletekre vágjuk, félretesszük. Öntünk rá egy kis alaplevet, hogy ne száradjon ki. A maradék húst felaprítjuk, hozzáadunk 250 g tejszínt és 75 g vajat és az egész levest átpasszírozzuk. A maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadunk 2 liter marha alaplevet és a tyúk csontjait. 30 percig főzzük, majd leszűrjük. Az átpasszírozott kását hozzáöntjük a leszűrt léhez és összemelegítjük őket. Ne forraljuk! A sárgáját felverjük, a maradék tejszínnel és beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a félretett mell csíkokat és fehérborral, sóval ízesítjük.
Elkészítés 1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához a hozzávalókból víz nélkül tésztát gyúrni, vékonyra kisodorni /mintha levestésztát készítenél. Zsírt olvasztani kb 1 púpos evőkanállal.. Az elnyújtott tésztát olvaszt...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA paprikákat megmossuk és szárazra töröljük, majd a sütő grillfokozatán 200 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. Negyed óránként megforgatjuk őket, hogy minden oldaluk szépen megsüljön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű