bab
• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe,
• Olajat forrósítani, nagy fej vöröshagymát apróra, üvegesre pirítani, 0,5 kg felsál vagy lábszár, húst kockára vágni, rá a hagymára, fehéredésig sütni, leveszem a tűzről,
• bele: pirospaprika, majoránna, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, zellerlevél, kis vízzel higítani, húst elfedje, lezárom, takarékon fél órát főzöm,
• babot bele, sárgarépa, fehérrépa, fél zeller, lé, 5 közepes krumpli kockára vágva bele, 10 percet fő,
• csipedett (liszt, tojás, só, víz, összekeverem, kiszaggatom), ha feljön a tetejére, kész.
1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit. 2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felforralt vízbe bele teszem a tyúkot. Addig főzöm, amíg a tetejéről le nem szedem az összes habot. Beleteszem a sót és az egész borsot, így főzöm lassú tűzön egy fél órát. Ez...
Elkészítési idő: minimum 3-4 óra Nehézség: Könnyűa húst elkészítettem pörköltnek ,hozzá tettem a zöldségeket mikor félig megfőtt a vajbabot és a krumpli kockákat picit berántotta,ízesítettem még őrölt borssal..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsontozott csirkét 3 csésze húslevesben hagymával, sárgarépával és a zöld hagymával fedő alatt puhára főzzük. (10-15 perc) A megfőtt zöldségeket kivesszük a húslevesbőlés adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes