3-4 db közepes méretű sárgarépa, 2 db kisebb fehérrépa, '/4 cikk kelkáposzta, 2 szál szárzeller, 1 db karalábé, 20-25 dkg zöldborsó, 1 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, szemes bors, köménymag, szegfűbors, só
A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikázzuk, a többi zöldséget kisebb darabokra szeleteljük. Minimális zsiradékon átpirítjuk, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük a paprikát, vöröshagymát, teatojásban a fűszereket. Megsózzuk, forrás után kisebb lángon készre főzzük a levest.
1: A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! 2: Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. 3: Ha a liszt sima és felhabzott, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk. 2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük. A spárga alsó része...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a paradicsomot, a cukrot, az alaplevet és a szószokat egy közepes lábosba, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a bazsalikomot is. Lassú tűzön főzzük 5-10 percig....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű