menu

Családireceptkönyv.hu

zöldborsó leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg zöldborsó
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zeller
póréhagyma
fokhagyma
petrezselyemzöldje
olaj
1 evőkanál liszt


grízgaluska
1 egész tojás

petrezselyemzöld
4-5 evőkanál gríz

Elkészítés:


Elkészítés:
Kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, a kockára vágott zöldségeket, majd a borsót. Kevergetjük, majd megszórjuk egy kanál liszttel. Összekeverjük, felöntjük vízzel. Sózzuk, majd fedő alatt főzzük. Közben elkészítjük a grízgaluskát: 1 tojást kevés sóval elkeverünk, szórunk bele petrezselyemzöldet, majd a grízt. A tojás nagyságától függ, mennyi gríz kell hozzá. Kidolgozzuk, pihentetjük 10 percig, majd a levesbe szaggatjuk egy kanál segítségével. Ha feljön a leves felszínére, még egy-két perci főzzük és már tálalható is. Petrezselyemzölddel megszórjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökéletes sárgarépa krémleves recept gorgonzolával
Tökéletes sárgarépa krémleves recept gorgonzolával

1. A répákat és a burgonyát pucold meg és kockázd fel apróra. Az olajat forrósítsd fel a lábasban, majd 1-2 perc alatt pirítsd át rajta a burgonyát és a sárgarépát. 2. Add hozzá a...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejszínes zöldséges burgonyaleves
Tejszínes zöldséges burgonyaleves

1. lépés A Knorr Tyúkhúsleves kockákat 2 l forró vízben forraljuk fel. 2. lépés Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és főzzük meg félig. 3. lépés A vegyes zöldséget adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Csirkés brokkoli-krémleves
Csirkés brokkoli-krémleves

Elkészítés A csirkemellet kétszer ledarálom, a többi gombóchoz valóval összekeverem, és 15 percre a hűtőbe beteszem. Közben a brokkolit megtisztítom és rózsáira szedem. A hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Daragaluska leves
Daragaluska leves

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk, így a sárgarépa színe jobban kioldódik. Felengedjük vízzel, delikátot és sót, zellerzöldet teszünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk