1 diónyi reszelt gyömbér
3 gerezd áttört fokhagyma
1 fej vöröshagyma egészen apróra vágva
2 ek chiliszósz (thai, vietnami, vagy kínai)
1 fél citrom leve
1 evőkanál osztrigaszósz
1.2 liter alaplé (húsleves)
15dkg mélyhűtött koktélrák vagy ugyanennyi tisztított királygarnéla
8-10 friss bazsalikomlevél apróra tépkedve
20-30 szál rizstészta (vagy ha ez nincs, akkor durum-spagettitészta) félbetörve
Felhevítünk egy kanálnyi olajat, majd rádobjuk a hagymát és a gyömbért. Addig sütjük, amíg megüvegesedik, majd felöntjük a levessel, beletesszük a chiliszószt és a fokhagymát. Jöhet bele a citromlé és az osztrigaszósz (vagy halszósz, ha csak az van kéznél). Felforraljuk, majd takarékon kb. 20 percig főzzük. Az utolsó 8 percben beletesszük a tésztát, amely így kifő a levesben (ha a tésztánk ennél többet kíván, akkor korábban tegyük bele). A főzés vége előtt 2 perccel dobjuk bele a rákokat.
Ha a tészta főzési ideje végére értünk, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a bazsalikomleveleket. Ha több tésztát teszünk bele, akkor elég laktató levest kapunk, amely akár egytálételnek is elmegy.
Feltesszük a brokkolit a szódabikarbónával,a sóval és annyi vízzel, ami még éppen nem lepi el teljesen. Puhára főzzük, majd a tejet a tejföllel és a zabpehellyel kikeverjük és a l...
Elkészítési idő: 20-30perc Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyat tisztítom, majd elvágom. Felteszem főni az apróra vágott zöldségekkel és ízesítem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst (egy darabban) a hagymával (nem kell meghámozni) és a fűszerekkel 5 liter vízzel egy nagy lábasban feltesszük főni. Először felforraljuk, utána visszavesszük a hőfokot, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű