menu

Családireceptkönyv.hu

Csicsóka krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 2 darab közepes méretű krumpli, 5 dl zöldség alaplé, 5 dkg vaj, 1 fej közepes hagyma, zellerszár, só, bors, 2 dl tejszín, petrezselyemzöld. Elkészítése: A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük a vajon, majd hozzáadjuk a krumplit és a zellert, felöntjük az alaplével. Hagyjuk néhány percet főni, majd beletesszük a meghámozott és apróra vágott csicsókát. Ezeket puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük amíg teljesen sima, daraboktól mentes folyadékot kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és egy picit összeforraljuk. Díszítésként apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. You might also like:

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes karfiol leves
Krémes karfiol leves

A karfiolt apró rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk. Feltesszük főni annyi vízben, hogy bővel ellepje. A vöröshagymát megtisztítjuk és egy apró lyukú reszelőn belereszeljük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös krumplileves
Tejfölös krumplileves

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a l...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Both Judit
Paradicsom leves
Paradicsom leves

Olajon hagymát dinsztelünk majd felengedjük vízzel. Bordás laskát v. kását teszünk bele és főzni kezdjük. Mikor majdnem teljesen megfőtt rántást készítek amit a paradicsom lével...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Fűszeres, krémes krumplileves
Fűszeres, krémes krumplileves

A bacont vágd apróra, majd közepes lángon pirítsd addig, amíg a szalonna jó ropogós lesz. Vedd ki az edényből, és tedd félre. A hagymát, a sárgarépát és a zellert is pucold meg, ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk