7 dl paradicsomlé
3 evőkanál finomliszt
3 ek napraforgó olaj
1 kis fej vöröshagyma
3 ek cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg tészta (betűtészta)
Az olajból és a lisztből rántást készítünk.
Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük.
Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot.
Felforraljuk, forralás után kb. 10 percig főzzük.
A betűtésztát sós vízben kifőzzük, csak tálaláskor tegyük a levesbe, mert megszívja magát.
Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.
A tojást a darával összekeverjük.Sózzuk Nagyon laza legyen,mert pihentetés közben dagad. Ha eleve keményre csináljuk,nem v. nehezen fő meg. A vegetás levest feltesszük főni és e...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA paradicsompürét felteszem ugyanannyi vízzel főni, teszek bele egy evőkanál olajat, sót, a megmosott vegetalevelet. Amikor felforrt ízlés szerint teszek bele cukrot. Reszelt sajt...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, és egészen apróra vágjuk. A mentát megmossuk, lerázogatjuk, a vastagabb szár-részeket levágjuk, a vékonyakat finomra aprítjuk. A citromhéjat finomra vágjuk.F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz