7 dl paradicsomlé
3 evőkanál finomliszt
3 ek napraforgó olaj
1 kis fej vöröshagyma
3 ek cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg tészta (betűtészta)
Az olajból és a lisztből rántást készítünk.
Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük.
Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot.
Felforraljuk, forralás után kb. 10 percig főzzük.
A betűtésztát sós vízben kifőzzük, csak tálaláskor tegyük a levesbe, mert megszívja magát.
Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.
A fokhagymakrém leveshez megtisztítjuk a hagymákat, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát karikákra vágom és az olajon megdinsztelem, hozzáadom a zöldbabot és egy kis ideig együtt párolom. Felöntöm forró vízzel, beledobom a paradicsomot és hozzáadom a kock...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Tisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom. Felhevített vajban magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig nagyja levét elpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét megmosom, majd apró kockákra vágom. Egy mély fazékban felhevítem az olajat, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Megtisztítom a zöldségeket és felkockáz...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: Könnyű