7 dl paradicsomlé
3 evőkanál finomliszt
3 ek napraforgó olaj
1 kis fej vöröshagyma
3 ek cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg tészta (betűtészta)
Az olajból és a lisztből rántást készítünk.
Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük.
Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot.
Felforraljuk, forralás után kb. 10 percig főzzük.
A betűtésztát sós vízben kifőzzük, csak tálaláskor tegyük a levesbe, mert megszívja magát.
Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.
A kuktába a húst, a fagyasztott zöldségeket, a hagymát, burgonyát, a zöldségmixet, paprikát beletesszük, felöntjük vízzel, beletesszük a borsot. Lezárjuk és a legkisebb gázrózsa le...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: KönnyűAz ázsiai ihletésű csirkeleves elkészítéséhez az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Ha lepirultak, hozzáadjuk a felkockázott c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA repat, tofut, gombat, bambuszrugyet, fott csirkemellet kb 2 liter vizzel felengedjuk es fozni kezdjuk. Izesitjuk izles szerint soval, keves borssal, kinai fuszerkeverekkel, orolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst egyforma nagy kockákra vágunk. 2. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. 3. A felforrt levest a kockákra és karikára vágott vegyes leveszöldséggel b...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz