- 1 sütőtök (1,5 - 2 kg)
- 2 dl tejszín
- 2 db burgonya
- Só, bors, szerecsendió, vegeta
- Tökmag
A tököt és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben ami épp ellepi.
Beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük.
Ha megfőtt a tök és a burgonya, állandó keverés mellett bele csorgatjuk a tejszínt, felforraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Pirított tökmaggal és tejszínnel díszítjük.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megfut...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűKevés olívaolajon megpirítjuk a köménymagot. Amikor már pattog, lehúzzuk a tűzhelyről, késhegynyi liszttel és pirospaprikával megszórjuk. Feleresztjük fél liter vízzel, ízlés sz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűZöldségeket lepirítani kicsit, majd a csontot és pici húst beletéve felönteni bőven vízzel. Közepes lángon vagy 6-oson 4-5 órát lassan főzni, hogy kifőjenek az ízek. Külön kis l...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű