A leveshez:
500 g karfiol
200 g sárgarépa
1 közepes db vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
1.25 l szárnyas alaplé
100 g tejföl
50 g főzőtejszín
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek petrezselyem
A vajas galuskához:
50 g vaj
1 db tojás
1 csipet só
60 g liszt
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk.
A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a sárgarépát, további 5 percig dinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
A galuskához a vajat elkavarjuk a tojással és a sóval, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskakeménységű legyen.
Kiskanállal a galuskatésztából galuskákat szaggatunk a levesbe, és kb. 5 perc alatt megfőzzük.
A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés levessel, majd a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük.
A levest megszórjuk a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
A babot előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap a leszűrt babot annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és egy babérlevéllel puhára főzzük. Egy külön edényben bő vízben és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük. Megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a nagyjából összevágott petrezselyemzöldet és a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű