menu

Családireceptkönyv.hu

Francia hagymaleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg vöröshagyma,
50g vaj,
50g liszt,
1,5-2 liter csont-vagy húsleveslé (vagy kockából főtt alaplé),
2 dl fehérbor (ezt én elhagytam a gyerekek miatt),
só,
ízlés szerint bors (elhagyható),
kakukkfű,
sajt.

Elkészítés:


A megtisztított hagymákat felszeleteljük - nem kell kockázni - majd vajon aranybarnára pirítjuk. Akinek rendelkezésére áll, póréhagymát is tegyen bele, finomabb!
Ha megpirult, a lisztet egyenletesen rászórjuk, gyors mozdulattal elkeverjük és felöntjük a borral, alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beleszórunk egy kevés kakukkfüvet, majd felforraljuk. Én ilyenkor botmixerrel átmegyek rajta, hogy krémlevest kapjak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirított kenyér (zsemle) kockákkal tálaljuk, a tetejét reszelt sajttal szórjuk. Ha igazán elegánsan akarjuk tálalni, akkor kis cipócskákba merjük. (Ilyenkor a levesbetét elhagyható).

Francia hagymaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Tejfölös bableves füstölt hússal
Tejfölös bableves füstölt hússal

Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: maria
Hazi  husleves
Hazi husleves

A leves folyamata elsokent a hust megmosuk majd fazekba teve eggyet megforraljuk majd leoblitjuk es bele rakjuk amar elokeszitet zoldsegeket befuszerezzuk es kb 4,5 vizet ontunk...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Babérleveles pityókaleves
Babérleveles pityókaleves

Megfőzzük az apróra vágott pityókát és közben hozzáadjuk a babérlevelet. Adhatunk hozzá kolbászt is. Mikor már majdnem készen van tojást habarunk és belecsorgatjuk. Hagyjuk egyet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkeraguleves grízgombóccal
Csirkeraguleves grízgombóccal

Leves: a csirkemellet megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, és 5 literes fazékban feltesszük főni. A jó húsleves lényege, hogy a húst feltesszük a vízben főni, amikor felforrt, má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk