0,5 kg vöröshagyma,
50g vaj,
50g liszt,
1,5-2 liter csont-vagy húsleveslé (vagy kockából főtt alaplé),
2 dl fehérbor (ezt én elhagytam a gyerekek miatt),
só,
ízlés szerint bors (elhagyható),
kakukkfű,
sajt.
A megtisztított hagymákat felszeleteljük - nem kell kockázni - majd vajon aranybarnára pirítjuk. Akinek rendelkezésére áll, póréhagymát is tegyen bele, finomabb!
Ha megpirult, a lisztet egyenletesen rászórjuk, gyors mozdulattal elkeverjük és felöntjük a borral, alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beleszórunk egy kevés kakukkfüvet, majd felforraljuk. Én ilyenkor botmixerrel átmegyek rajta, hogy krémlevest kapjak.
Pirított kenyér (zsemle) kockákkal tálaljuk, a tetejét reszelt sajttal szórjuk. Ha igazán elegánsan akarjuk tálalni, akkor kis cipócskákba merjük. (Ilyenkor a levesbetét elhagyható).
Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leves folyamata elsokent a hust megmosuk majd fazekba teve eggyet megforraljuk majd leoblitjuk es bele rakjuk amar elokeszitet zoldsegeket befuszerezzuk es kb 4,5 vizet ontunk...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KönnyűMegfőzzük az apróra vágott pityókát és közben hozzáadjuk a babérlevelet. Adhatunk hozzá kolbászt is. Mikor már majdnem készen van tojást habarunk és belecsorgatjuk. Hagyjuk egyet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeves: a csirkemellet megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, és 5 literes fazékban feltesszük főni. A jó húsleves lényege, hogy a húst feltesszük a vízben főni, amikor felforrt, má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű