Családireceptkönyv.hu

Francia hagymaleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg vöröshagyma,
50g vaj,
50g liszt,
1,5-2 liter csont-vagy húsleveslé (vagy kockából főtt alaplé),
2 dl fehérbor (ezt én elhagytam a gyerekek miatt),
só,
ízlés szerint bors (elhagyható),
kakukkfű,
sajt.

Elkészítés:


A megtisztított hagymákat felszeleteljük - nem kell kockázni - majd vajon aranybarnára pirítjuk. Akinek rendelkezésére áll, póréhagymát is tegyen bele, finomabb!
Ha megpirult, a lisztet egyenletesen rászórjuk, gyors mozdulattal elkeverjük és felöntjük a borral, alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beleszórunk egy kevés kakukkfüvet, majd felforraljuk. Én ilyenkor botmixerrel átmegyek rajta, hogy krémlevest kapjak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirított kenyér (zsemle) kockákkal tálaljuk, a tetejét reszelt sajttal szórjuk. Ha igazán elegánsan akarjuk tálalni, akkor kis cipócskákba merjük. (Ilyenkor a levesbetét elhagyható).

Francia hagymaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Póréhagyma leves csirkével
Póréhagyma leves csirkével

Egy vastagfalú fazékban forróstsd fel a zsiradékot, a csirkehúst sózd, borsozd és pirítsd meg a zsírban, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Nekem most maradék sült csirkém volt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Vörös lencse leves
Vörös lencse leves

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Korhelyleves
Korhelyleves

1. Enyhén sós vízben odarakjuk főni a kockára vágott tarját a babérral és a káposztával. Ha nagyon savanyú a káposzta akkor átmossuk.Közben összevágjuk a hagymát, fokhagymát, kolbá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk