Családireceptkönyv.hu

Francia hagymaleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg vöröshagyma,
50g vaj,
50g liszt,
1,5-2 liter csont-vagy húsleveslé (vagy kockából főtt alaplé),
2 dl fehérbor (ezt én elhagytam a gyerekek miatt),
só,
ízlés szerint bors (elhagyható),
kakukkfű,
sajt.

Elkészítés:


A megtisztított hagymákat felszeleteljük - nem kell kockázni - majd vajon aranybarnára pirítjuk. Akinek rendelkezésére áll, póréhagymát is tegyen bele, finomabb!
Ha megpirult, a lisztet egyenletesen rászórjuk, gyors mozdulattal elkeverjük és felöntjük a borral, alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beleszórunk egy kevés kakukkfüvet, majd felforraljuk. Én ilyenkor botmixerrel átmegyek rajta, hogy krémlevest kapjak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirított kenyér (zsemle) kockákkal tálaljuk, a tetejét reszelt sajttal szórjuk. Ha igazán elegánsan akarjuk tálalni, akkor kis cipócskákba merjük. (Ilyenkor a levesbetét elhagyható).

Francia hagymaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Thai kókusztejes zöldségleves
Thai kókusztejes zöldségleves

Tegyük egy lábosba a folyadékokat. Adjuk hozzá a hámozott, szeletelt gyömbért, a lime levét, a chilit apró darabokra vágva, a cukrot, a halszószt. A chili magjait érdemes kivágni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumpli - Alföldi leves - OK
Krumpli - Alföldi leves - OK

1. Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. 2. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. 3. Amikor a hús félig megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krémlevesek
Krémlevesek

A zöldségeket megfőzöm, sózom, majd botmixerrel pürésítem és a tejföllel behabarom. A zöldségtől függ, hogy milyen fűszerrel ízesítem.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
ÉDES CSIRKEMELL PIRÍTOTT ZÖLDBABBAL
ÉDES CSIRKEMELL PIRÍTOTT ZÖLDBABBAL

Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk