menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-kolbászos krumplileves


Írta:

Elk. idő: 0.5 óra
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya
10 dkg kolbász
5 dkg füstölt szalonna
12 dl zöldség alaplé
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
3 db babérlevél
bors ízlés szerint
1 ek majoranna
1.5 dl tejföl
1.5 evőkanál finomliszt

Elkészítés:


A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket.
A visszamaradt zsíron megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, míg üveges lesz. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, átkeverjük, felöntjük az alaplével, és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a majorannát, a borsot és a babérlevelet, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk egy nagy kanál levest, és csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, visszatesszük bele a kisült szalonnát és kolbászt, és azonnal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pikans bableves hideg napokra, kicsit másképp
Pikans bableves hideg napokra, kicsit másképp

hagymat es a fokhagymat aprora vagom es az olivaolajban megdinsztelem. A kaliforniai paprikat finomra vagom , a paradicsomot lereszelem a nagy lyuku reszelon , a halvanyitozellert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás raguleves
Gombás raguleves

A MAGGI Tárkonyos raguleves-t 0,5 l hideg vízhez és 0,25 l tejhez keverjük. Forrástól számított 10 percig állandó keverés mellett főzzük, majd félretesszük. A csirkeaprólékot puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal
Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal

- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi csorbaleves
Erdélyi csorbaleves

A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk. Ezu...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk