60 dkg burgonya
10 dkg kolbász
5 dkg füstölt szalonna
12 dl zöldség alaplé
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
3 db babérlevél
bors ízlés szerint
1 ek majoranna
1.5 dl tejföl
1.5 evőkanál finomliszt
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket.
A visszamaradt zsíron megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, míg üveges lesz. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, átkeverjük, felöntjük az alaplével, és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a majorannát, a borsot és a babérlevelet, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk egy nagy kanál levest, és csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, visszatesszük bele a kisült szalonnát és kolbászt, és azonnal tálaljuk.
-A zsíron dinsztelni kezdjük a finomra aprított hagymát. Amikor már üveges, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket: a karalábét, a burgonyát, a paradicsomot, valamint a felszeletelt...
Elkészítési idő:A feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele...
Elkészítési idő: 4 óraa tojásfehérjét habbá verjük hozzáadjuk a sárgáját felverve összekavarjuk és hozzáadjuk a grízet, puha kell legyen a massza kiskanállal beleszaggatjuk a fővő levesbe először te...
Elkészítési idő: