Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-kolbászos krumplileves


Írta:

Elk. idő: 0.5 óra
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya
10 dkg kolbász
5 dkg füstölt szalonna
12 dl zöldség alaplé
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
3 db babérlevél
bors ízlés szerint
1 ek majoranna
1.5 dl tejföl
1.5 evőkanál finomliszt

Elkészítés:


A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket.
A visszamaradt zsíron megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, míg üveges lesz. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, átkeverjük, felöntjük az alaplével, és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a majorannát, a borsot és a babérlevelet, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk egy nagy kanál levest, és csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, visszatesszük bele a kisült szalonnát és kolbászt, és azonnal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A „legfinomabb” sütőtökkrémleves
A „legfinomabb” sütőtökkrémleves

Megsütjük a sütőtököt: hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben kb. 1 óra alatt teljesen puhára sütjük (a húsa pürésítve kiválóan fagyasztható is,...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolikrémlevs
Brokkolikrémlevs

Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálaláshoz. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Csicseriborsó-krémleves
Csicseriborsó-krémleves

A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
GOMBAKRÉMLEVES
GOMBAKRÉMLEVES

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fölolvasztott vajon kis lángon 5 percig fonnyasztjuk, néhányszor megkeverjük. 2. Közben a gombát megtisztítjuk, fölsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk