3 evőkanál szezámolaj
150 g csirkemell filé
1 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 szál újhagyma
50 g sárgarépa
50 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
1 teáskanál fűszerkeverék - wok
700 ml víz
50 g üvegtészta (szárazon)
1 evőkanál petrezselyemzöld
A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint öntünk hozzá szójaszószt, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Akinek nincs wokja, az természetesen készítheti más edényben is.
1 liter 100%-os narancslevet izles szerinti cukorral orolt fahejjal, szegfuszeggel, mareknyi mazsolaval, 2 citrom karikaval felfozok,1 Aranka (vagy Gala) fozes nelkuli vanilias pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. 3 fej hagymát összevágok apró kockára, és zsíron vagy olajon megdinsztelem, belekerül füstölt házi kolbász kb. 6-10 karika, ezt is kicsit pirítom, hogy jól kisüljön az íze, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spárgákat megpucolom. Ez a mozzanat az egész spárgaevészet alfája és omegája. Aki zölddel kezd, annak csak a végit kell lekapnia, és egyből ugorhat tovább az elkészítés módjára;...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű