menu

Családireceptkönyv.hu

Tavaszi csirkeaprólék leves


Írta:

Elk. idő: 1 ó 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirke szárny,
1 kg fejteni való zöldborsó (ami kifejtve kb 50 dkg),
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
40 dkg répa, zöldség vegyesen,
olaj,
liszt,
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
1 marék apróra vágott petrezselyem

A csipetkéhez:

1 db tojás, só, liszt amennyit felvesz. (kb 10 dkg

Elkészítés:


A csirke szárnyakat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Aki szereti el is vághatja több részbe a forgóknál, én nem szoktam.

A zöldségeket meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón.

Egy lábasba felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a zöldségeket
Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, és kissé megdinszteljük
Meghintjük liszttel
elkeverjük, egy picit pirítjuk, majd mehet rá a pirospaprika, bors, só
és felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a csirke darabokat
kb 10 perc elteltével a borsót is hozzá adjuk
Ha kell adunk még hozzá vizet (én szoktam kb még fél litert) így főzzük kicsit félrecsúsztatott fedővel lassú tűzön, amíg a borsó és a csirke meg nem puhul.

Amíg megfő, addig elkészítjük a csipetkét.

Egy tálba tesszük a tojást, sót, villával összekeverjük és hozzáadjuk apránként a lisztet.

Jól összegyúrjuk, addig adjuk hozzá a lisztet, amíg a tészta nem ragad a kezünkhöz
Két ujjunkkal csipkedjünk le belőlük
és egy pici sodrás a két ujj között és mehet a tálra
A tésztát közbe mártogassuk lisztbe, hogy ne ragadjon csipkedés közben
Ha a borsó és a hús is jó, akkor a csipetkéket a levesbe öntjük
és addig főzzük, amíg a leves tetejére nem jönnek. (ez csak pár perc és kész is
Ha feljöttek a tetejére beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet
forralunk a levesen egyet és tálalhatjuk

Tavaszi csirkeaprólék leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

Olajon megpirítom a felkockázott hagymást és zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű paradic...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sültkarfiol-krémleves (indiai)
Sültkarfiol-krémleves (indiai)

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, frissen őrölt borssal megsz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Frankfurti leves✓
Frankfurti leves✓

olaj+hagyma-->párolom+káposzta+répa-->párolom+vízzel felöntöm+kicsi piros paprika-->só,bors+krumpli-->ha megfőtt minden bele a virsli a végén a tejfől.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombócos krumplileves
Gombócos krumplileves

A gombafejeket mosd meg, pucold meg, és vágd apróra. Add hozzá a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprítot...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk