1 kg csirke szárny,
1 kg fejteni való zöldborsó (ami kifejtve kb 50 dkg),
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
40 dkg répa, zöldség vegyesen,
olaj,
liszt,
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
1 marék apróra vágott petrezselyem
A csipetkéhez:
1 db tojás, só, liszt amennyit felvesz. (kb 10 dkg
A csirke szárnyakat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Aki szereti el is vághatja több részbe a forgóknál, én nem szoktam.
A zöldségeket meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón.
Egy lábasba felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a zöldségeket
Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, és kissé megdinszteljük
Meghintjük liszttel
elkeverjük, egy picit pirítjuk, majd mehet rá a pirospaprika, bors, só
és felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a csirke darabokat
kb 10 perc elteltével a borsót is hozzá adjuk
Ha kell adunk még hozzá vizet (én szoktam kb még fél litert) így főzzük kicsit félrecsúsztatott fedővel lassú tűzön, amíg a borsó és a csirke meg nem puhul.
Amíg megfő, addig elkészítjük a csipetkét.
Egy tálba tesszük a tojást, sót, villával összekeverjük és hozzáadjuk apránként a lisztet.
Jól összegyúrjuk, addig adjuk hozzá a lisztet, amíg a tészta nem ragad a kezünkhöz
Két ujjunkkal csipkedjünk le belőlük
és egy pici sodrás a két ujj között és mehet a tálra
A tésztát közbe mártogassuk lisztbe, hogy ne ragadjon csipkedés közben
Ha a borsó és a hús is jó, akkor a csipetkéket a levesbe öntjük
és addig főzzük, amíg a leves tetejére nem jönnek. (ez csak pár perc és kész is
Ha feljöttek a tetejére beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet
forralunk a levesen egyet és tálalhatjuk
A brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, bő 1 liter sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, beletesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük alaplével vagy csontlével. Habver...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVásárold meg a halakat akár készen, felszeletelve, a belsőségek nélkül, akár egyben. Ha utóbbit választod, először a pikkelyeket szedd le róla, majd vágd félbe. Vedd ki a gyomrát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet mosd meg, sózd, borsozd, és forró (grill)serpenyőben 5-10 perc alatt (a hús vastagságtól függően) süsd át, amíg az oldala már kezd megpirulni. Tedd félre pihenni. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű