Hozzávalók 4 személyre
20 dkg zöldbab,
20 dkg fejtett bab,
1-1 csokor zeller- és petrezselyemzöld,
1 kis doboz paradicsomkonzerv (5 dkg),
1 fej vöröshagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
5 dkg liszt,
5 dkg zsír,
só,
pirospaprika,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 pohár tejföl,
kevés friss tárkony
Zöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokhagymát és pirospaprikát keverünk. Ezzel a levest berántjuk és a hagyma puhulásáig még egy kicsit főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és jó ropogósra kisütjük. Tálaláskor tejfölt és pirított szalonnakockákat kínálunk hozzá.
Kétszer szedős leves, csak hatalmas adagot érdemes készíteni belőle!
Először a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát finomra vágjuk, a kelkáposztát feldaraboljak. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkock...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű