Hozzávalók 4 személyre
20 dkg zöldbab,
20 dkg fejtett bab,
1-1 csokor zeller- és petrezselyemzöld,
1 kis doboz paradicsomkonzerv (5 dkg),
1 fej vöröshagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
5 dkg liszt,
5 dkg zsír,
só,
pirospaprika,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 pohár tejföl,
kevés friss tárkony
Zöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokhagymát és pirospaprikát keverünk. Ezzel a levest berántjuk és a hagyma puhulásáig még egy kicsit főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és jó ropogósra kisütjük. Tálaláskor tejfölt és pirított szalonnakockákat kínálunk hozzá.
Kétszer szedős leves, csak hatalmas adagot érdemes készíteni belőle!
Elkészítése: A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott húst felteszem főni, ha felforrt lehabozom. Beleteszem a felkockázott zöldségeket és a fűszereket. Puhára főzöm, ekkor beleteszem a tárkonyt és a tejszínt. Felforral...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűTávolítsd el a karfiol leveleit, a szár kemény héját, majd mosd meg és szeleted egyforma darabokra. Néhány szebb, kisebb darabot tegyél félre vízben, erre a majd a díszítéshez lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű