Családireceptkönyv.hu

Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma

kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya



10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld

Elkészítés:


Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes zellerkrémleves
Tejszínes zellerkrémleves

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krum...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rántott leves
Rántott leves

Az olajat a liszttel felteszem, habarást készítek belőle. Folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítom. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a paprikát és a köményt. Folyamatos kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mennyei sütőtök krémleves
Mennyei sütőtök krémleves

Előkészítjük a sütőtököt (vagyis meghámozzuk, kimagozzuk és felvágjuk - minél kisebb kockákra, annál hamarabb puhul majd meg és lesz könnyebb pépesíteni) Közben közepes lángon meg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Ukrán céklaleves
Ukrán céklaleves

1: A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki! 2:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk