Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma

kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya



10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld

Elkészítés:


Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Ha nagyon finom, tartalmas levesre vágysz, mindenkép

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgarépa krémleves!!!!
Sárgarépa krémleves!!!!

Aprítsd fel a póréhagymát, karikázd fel a sárgarépát. Az olajon forrósítsd fel a póréhagymát, 3 percig állandóan kevergetve párold, majd tedd bele a felkarikázott répát. Fűszerezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Varázslatos zöldbableves
Varázslatos zöldbableves

Leves készítésére sárga hüvelyű, „cérna” nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Zöldséges toros leves
Zöldséges toros leves

A szívet, a májat és a tüdőt enyhén sós vízben (disznóvágáskor az abalében) kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Lecsöpögtetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hideg vízzel leöbl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk