1 kg karajcsont (húsos)
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zeller
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
2 közepes db gomba
1 db babérlevél
15 szem fekete bors
1 kávéskanál szegfűbors
1 közepes db kelkáposzta levél
1 csipet szerecsendió (frissen reszelt)
1 csipet gyömbér (friss v. őrölt)
só ízlés szerint
A karajcsontot 2-2,5 l hideg, sós vízben felteszünk főni. Fedjük le. Mérsékelt tűzön, épphogy csak gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül. Közben egy szűrőkanál segítségével mindig szedjük le a tetején keletkező habot. Amikor megfőtt a hús, szedjük ki.
Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát és a paradicsomot héjastól, a répákat kettévágva, a zellert és fokhagymákat félbevágva tegyük a levesbe. A gombát és a káposztaleveleket egyben adjuk hozzá. Tegyük bele a borsokat, a babérlevelet, szerecsendiót, gyömbért, sót. Fedő alatt további 30 percig főzzük.
A megfőtt zöldségeket egy tálra szedjük. A levest mégegyszer átszűrjük.
A tej kivételével a Jouce programon pürésítettem mindent, utána a Krémleves programon megfőztem. A mandulatejet a végén adtam hozzá.
Elkészítési idő:A húslevesben puhára főzöm a szeletekre vágott zöldségféléket. A tojássárgáját elkeverem a liszttel és az olvasztott margarinnal, majd besűrítem vele a levest. További 10 percig fő...
Elkészítési idő:Tarka babot egy éjszakára beáztatni. Másnap felrakni sós vízben főzni. 5 perc főzés után leszűrni! Forró vízben feltenni főzni sós, borsikafüves, köménymagos vízben.A zöldségeket...
Elkészítési idő: 3 óra