1 kg karajcsont (húsos)
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zeller
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
2 közepes db gomba
1 db babérlevél
15 szem fekete bors
1 kávéskanál szegfűbors
1 közepes db kelkáposzta levél
1 csipet szerecsendió (frissen reszelt)
1 csipet gyömbér (friss v. őrölt)
só ízlés szerint
A karajcsontot 2-2,5 l hideg, sós vízben felteszünk főni. Fedjük le. Mérsékelt tűzön, épphogy csak gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül. Közben egy szűrőkanál segítségével mindig szedjük le a tetején keletkező habot. Amikor megfőtt a hús, szedjük ki.
Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát és a paradicsomot héjastól, a répákat kettévágva, a zellert és fokhagymákat félbevágva tegyük a levesbe. A gombát és a káposztaleveleket egyben adjuk hozzá. Tegyük bele a borsokat, a babérlevelet, szerecsendiót, gyömbért, sót. Fedő alatt további 30 percig főzzük.
A megfőtt zöldségeket egy tálra szedjük. A levest mégegyszer átszűrjük.
S húst felkockázzuk és odateszem főzni. Mikor kezd megőni beleteszem a felvágott káposztát, csombort, kaprot, sót. Rántást csinálok és mikor a káposzta megfőtt paradicsom pasztá...
Elkészítési idő:Kókuszolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd rakd bele a kockákra vágott csirkehúst és dinszteld addig, míg kifehéredik a hús. Utána rakd hozzá a zöldségeket, önt...
Elkészítési idő:A medvehagymát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát is megtisztítjuk. Közepes lábasban a felforrósított zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vö...
Elkészítési idő:A zöldségeket felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a paprikát,borsot és felengedjük vízzel. Puhára főzzük a karalábét ,közben ízesítjük a levest a többi fűszerrel...
Elkészítési idő: fél óra