1. Hús
2. Víz
3. Sárgarépa
4. Fehérrépa
5. Hagyma
6. Fokhagyma
7. Karalábé
8. Zeller
9. Petrezselyem zöld
10. Gyömbér
11. Só
12. Bors
12. Köménymag
13. Csigatészta
14. Paradicsom
15. Paprika
16. Zeller zöld
17. Krumpli
18. Gomba
19. Kelkáposzta
20. Szerecsendió
21. Szeretet
A húst felrakjuk annyi vízzel főzni ami épp ellepi. Habozás. Zöldségek. 4-5 órán át főzzük, lassú tűzön.
Ne kevergessük a levest, mert zavaros lesz.
A megpucolt hagymát karikára szelem és a vajjal, állandóan kevergetve, üvegesre párolom, majd rászórom a lisztet és megpirítom vele. Ezt követően néhány dl levessel, vagy alap léve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, kis kockákra, a vöröshagymát finomra aprítom. Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPALÓCLEVES....50 dkg füstólt húsból és 50 dkg marha vagy sertés húsból(eredetileg birka húsból készült)pörkölttöt készítek,mikkor a húsok félig meg főttek hozzá adok 1 kg 2 cm es z...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: KönnyűCsorba 1: két személyre nem tudok adagot , kb 4 személy amit írok kb 30 dkg pulyka vagy disznó hús- bármi, csülökhús, dagadó (olcsóbb is lehet, ha szép)esetleg comb szépen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű