600 g kelkáposzta,
200 g virsli,
100 g liszt,
50 g vöröshagyma,
50 g sertészsír,
só,
fűszerpaprika,
ételízesítő,
fokhagyma,
majoránna,
őrölt fekete bors.
Az apróra darabolt vöröshagymát sertészsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott kelkáposztát. Sózzuk, őrölt fekete borssal, majoránnával fűszerezzük, és felöntjük kevés vízzel. Lassan pároljuk, majd beletesszük a kis kockákra darabolt burgonyát is. Utánízesítjük, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel. Amíg felforr a leves, zsemleszínű rántást készítünk, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát adunk hozzá, és a tejföllel csomómentesre keverjük ki. Ezzel besűrítjük a levest, a legvégén karikára vágott virslit adunk hozzá, és néhány perc alatt készre főzzük a levest.
Az iskola könyvben ebben a receptben a virslit a végén fűszeres olajon megsütötték, de akinek nincs ilyen könyve, az főzze bátran bele a levesbe simán..., jobban jár.
Tettem bele természetes füstaromát és szalonnát, de a csülök még jobb bele.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzöldde...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékony karikákra. Az olajat és a vajat melegítsük fel egy lábasban, karamellizáljuk meg rajta a hagymát. Ez viszonylag időigényes folya...
Elkészítési idő: 20+45 perc Nehézség: KönnyűAz apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük. A csülköt felkockázzuk, a hagymán megpirítjuk. Felöntjük a sonka főzővizével, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát és...
Elkészítési idő: kb. 2,5 óra Nehézség: Közepes