Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g kelkáposzta,
200 g virsli,
100 g liszt,
50 g vöröshagyma,
50 g sertészsír,
só,
fűszerpaprika,
ételízesítő,
fokhagyma,
majoránna,
őrölt fekete bors.

Elkészítés:


Az apróra darabolt vöröshagymát sertészsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott kelkáposztát. Sózzuk, őrölt fekete borssal, majoránnával fűszerezzük, és felöntjük kevés vízzel. Lassan pároljuk, majd beletesszük a kis kockákra darabolt burgonyát is. Utánízesítjük, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel. Amíg felforr a leves, zsemleszínű rántást készítünk, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát adunk hozzá, és a tejföllel csomómentesre keverjük ki. Ezzel besűrítjük a levest, a legvégén karikára vágott virslit adunk hozzá, és néhány perc alatt készre főzzük a levest.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az iskola könyvben ebben a receptben a virslit a végén fűszeres olajon megsütötték, de akinek nincs ilyen könyve, az főzze bátran bele a levesbe simán..., jobban jár.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Adzuki bableves
Adzuki bableves

Tettem bele természetes füstaromát és szalonnát, de a csülök még jobb bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzöldde...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz hagymaleves (Sóbors)
Olasz hagymaleves (Sóbors)

A hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékony karikákra. Az olajat és a vajat melegítsük fel egy lábasban, karamellizáljuk meg rajta a hagymát. Ez viszonylag időigényes folya...

Elkészítési idő: 20+45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Húsvéti sonkás raguleves
Húsvéti sonkás raguleves

Az apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük. A csülköt felkockázzuk, a hagymán megpirítjuk. Felöntjük a sonka főzővizével, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát és...

Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk