- Csontos hús, velős csont, csirke aprólék, karajhús (ezekből vegyesen, vagy ami van éppen)
- nyáron elkészített fagyasztóban lévő zöldségcsomag: két-három sárgarépa, egy nagyobb darab karalábé, egy nagyobb darab zeller, brokkoli, kelkáposzta, kelbimbó, petrezselyemgyökér, stb...
- egy kisebb fej vöröshagyma meghámozva egészben
- egy fagyasztott paprika (nyárról)
- négy-öt darab burgonya meghámozva egészben
- leveles zöldségmix fagyasztva nyárról: lestyánzöld, zellerzöld, petrezselyemzöld, metélőhagyma.
- 10 szem egész bors
- ételízesítő
- egy jó nagy kukta
A kuktába a húst, a fagyasztott zöldségeket, a hagymát, burgonyát, a zöldségmixet, paprikát beletesszük, felöntjük vízzel, beletesszük a borsot. Lezárjuk és a legkisebb gázrózsa legkisebb lángján kb. bő egy óráig főzzük. Ezután pótoljuk a vizet, ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük, újra felforraljuk (nem kell már a kukta fedő!).
Amíg a kuktában készül a leves, közben kifőzzük hozzá a tésztát is.
Nagyon gyors leves, a titok a nyári előkészítésben rejlik.
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...
Elkészítési idő:Az oldalast mossuk meg és daraboljuk fel a csontok mentén. Most 1-esével vágtam szét a csontok menték. Ezután a húsokat tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal és forgassuk...
Elkészítési idő:Elkészítése: Szokásos módon fasírt húst gyúrunk össze a hozzá valókból. Nejlonon, vagy folpackon elnyújtjuk a húst, rá reszeljük a főtt tojást, a sajtot és szorosan feltekerjük,...
Elkészítési idő: