Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Húsleves, csontleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra 10 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- Csontos hús, velős csont, csirke aprólék, karajhús (ezekből vegyesen, vagy ami van éppen)
- nyáron elkészített fagyasztóban lévő zöldségcsomag: két-három sárgarépa, egy nagyobb darab karalábé, egy nagyobb darab zeller, brokkoli, kelkáposzta, kelbimbó, petrezselyemgyökér, stb...
- egy kisebb fej vöröshagyma meghámozva egészben
- egy fagyasztott paprika (nyárról)
- négy-öt darab burgonya meghámozva egészben
- leveles zöldségmix fagyasztva nyárról: lestyánzöld, zellerzöld, petrezselyemzöld, metélőhagyma.
- 10 szem egész bors
- ételízesítő
- egy jó nagy kukta

Elkészítés:


A kuktába a húst, a fagyasztott zöldségeket, a hagymát, burgonyát, a zöldségmixet, paprikát beletesszük, felöntjük vízzel, beletesszük a borsot. Lezárjuk és a legkisebb gázrózsa legkisebb lángján kb. bő egy óráig főzzük. Ezután pótoljuk a vizet, ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük, újra felforraljuk (nem kell már a kukta fedő!).
Amíg a kuktában készül a leves, közben kifőzzük hozzá a tésztát is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon gyors leves, a titok a nyári előkészítésben rejlik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Darált rántott hús
Darált rántott hús

A darált húshoz keverjük a 2 tojássárgát,reszelt sajtot és a fűszereket.Sovány hús esetében az olajat is. Amíg a panírt készítjük a húst a hűtőben pihentetjük. Az egész tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÉTVEZÉR TOKÁNY
HÉTVEZÉR TOKÁNY

Háromféle húsból készítjük: 60 dkg csont nélküli marha-, 60 dkg ugyanilyen sertés- és 60 dkg borjúhúst veszünk hozzá és kisebb kockákra vágjuk össze, külön-külön téve a húsfajtákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Betyáros rakott káposzta
Betyáros rakott káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Óvári sertésszelet 1 - OK
Karaj - Óvári sertésszelet 1 - OK

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk. 2. A gombát felszeleteljük és kevés olajon delikáttal, borssal megpároljuk. 3. A húsra rétegezzük a sonkát, gombát, végül a sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk